Cikkek a(z) Egészség - Szépség kategóriákból

Fejfájás csillapítás piercing fülbevalóval – Tényleg hatásos?

Fejfájás csillapítás piercing fülbevalóval – Tényleg hatásos?

A fejfájás a modern kor megbetegedése. Az életmód nagymértékben ronthatja, illetve javíthatja az állapotot, legyen szó migrénes fejfájásról, vagy csupán frontérzékenységről. Bár a migrént ismerők jól tudják, mennyi fájdalommal járhat egy-egy roham, de a stressz okozta fejfájást, vagy a szélsőséges időjárásra való érzékenységet sem érdemes lebecsülni. Már az ősi Kínában is ismerték a módszert! A fájdalomcsillapítók, migrénes rohamok esetén alkalmazandó gyógyszerek, akár az antidepresszánsok szedését sokan elkerülnék. Nem véletlen, hogy… Tovább: Fejfájás csillapítás piercing fülbevalóval – Tényleg hatásos?»

Mit mutat ki a PCR teszt?

Mit mutat ki a PCR teszt?

Koronavírus, antigén teszt, PCR teszt, beutazási korlátozás, kijárási tilalom- ezek a kifejezések beivódtak mindennapjainkba. A betegségek megelőzése és kezelése is újszerű értelmezést nyertek, hiszen a pandémia világszerte megváltoztatta a felső-légúti betegségek korai felismerését, a koronavírus fertőzéstől való megkülönböztetését. Ehhez a PCR teszt az egyetlen ideális módszer, mely azonban nem most feltalált megoldás. A PCR tesztet már évtizedek óta használja az orvostudomány, méghozzá például genetikai betegségek feltérképezésében. A fertőző betegségek felismerésében… Tovább: Mit mutat ki a PCR teszt?»

Mi az a glutén és mit érdemes róla tudni?

Mi az a glutén és mit érdemes róla tudni?

A glutén búzában és más hasonló gabonafélékben előforduló természetes fehérje. Ezen felül azokban az élelmiszerekben is, amelyek olyan gabonaféléből készülnek, amelyek eleve tartalmazzák a glutént. Néhány példa: búza tönkölybúza, rozs, árpa, aszalt tönköly, kamut, tritikálé, zab. Zabnál előfordul, hogy gluténmentes minősítést kap. A búzakeményítő, a liszt, a zsemlemorzsa, a müzlik, a péksütemények és még sok más élelmiszer is tartalmaz glutént. Az élelmiszerek előállítása során a kötőanyagokon keresztül az élelmiszerekbe bekerülhet a glutén…. Tovább: Mi az a glutén és mit érdemes róla tudni?»

Egy menő férfi fodrászat Budapest belvárosában

Egy menő férfi fodrászat Budapest belvárosában

Ha az igényes megjelenés kerül szóba, akkor napjainkban elmondható, hogy már a férfiak is igyekeznek annak érdekében minél többet megtenni. A szalonokban, fodrászatokban az erősebbik nem tagjait is széles körű szolgáltatások várják, ám a helyszín kiválasztása nem is olyan egyszerű. Mit vár el ugyanis a férfi akkor, ha hasonló lehetőségek iránt érdeklődik? Korosztálytól függetlenül fontos a profizmus, de ugyanakkor nem mindegy az sem, hogy miként érzi magát ebben a sokszor… Tovább: Egy menő férfi fodrászat Budapest belvárosában»

Tudta hogy Gabriella Sabatini egy teniszezőnő?

Tudta hogy Gabriella Sabatini egy teniszezőnő?

Napjainkban a parfümhasználat hozzátartozik az igényes megjelenéshez. Nemtől függetlenül mindenki szereti, ha olyan illat lengi körül, mely maximálisan kifejezi személyiségét, és az alkalomhoz is tökéletes választásnak bizonyul. Megszokhattuk már, hogy kedvenc színészeink, énekesnőink, vagy egyéb hírességek gyakran adják a nevüket egyes parfümökhöz, s nem történt ez másként Gabriella Sabatini esetében sem. Bár nevét sokan ismerik a reklámokból és  a drogériák polcain sorakozó termékekről, de azt kevesebben tudják, hogy ő tulajdonképpen… Tovább: Tudta hogy Gabriella Sabatini egy teniszezőnő?»

A McKenzie terápia sikeresen alkalmazása

A McKenzie terápia sikeresen alkalmazása

A McKenzie terápia egy speciális vizsgálati-, és egyben kezelési eljárás, amelynek a lényege, hogy a gerincproblémákkal, valamint a derék- és hátfájdalommal küzdő páciensek úgy gyógyulhassanak meg betegségükből, hogy közben sem műtétre, sem gyógyszeres kezelésre nem lesz szükségük. Grobarcsik Ágnes, a magyar McKenzie terápia egyik szakértője szerint csak nagyon kevés olyan izom-, illetve ízületi eredetű probléma létezik, amelyet ne lehetne hatékonyan orvosolni, vagy legalább enyhíteni ezzel a módszerrel, de hogy mégis… Tovább: A McKenzie terápia sikeresen alkalmazása»

Bőrregenerálás növényi őssejt kezelés segítségével

Bőrregenerálás növényi őssejt kezelés segítségével

Fiatalos, üde bőrre vágyna, amelyen nem látszanak az évek nyomai? A szépségipar folyamatosan újabb és újabb készítményeket és kezeléseket fejleszt ki annak érdekében, hogy az idő múlása ha megállítható nem is, de a megjelenést illetően megállítható legyen. A növényi őssejtek kozmetikai célú felhasználása különösen az elmúlt években került reflektorfénybe, hiszen mind több olyan készítmény lát napvilágot, melyek kifejezetten a friss növényi őssejtek felhasználásán alapulnak. Miről is van szó tulajdonképpen? A… Tovább: Bőrregenerálás növényi őssejt kezelés segítségével»

A növényi őssejt kezelés előnyei a bőrregenerálásban

A növényi őssejt kezelés előnyei a bőrregenerálásban

A növényi őssejtek kozmetikai célú felhasználása az elmúlt években kiemelt figyelmet érdemel, hiszen egyre több készítmény és kezelés alapul ezen a módszeren. A friss növényi őssejtek jótékony hatással vannak a bőr általános állapotára, felgyorsítják anyagcseréjét, ezáltal a bőrfiatalításban betöltött szerepük is jelentős. Nem csak állapotjavítás, vagy fiatalítás terén bizonyítottak már, de a beteg bőrfelületek gyógyításában is. Ha érdeklődik a korszerű és hatékony összetevő iránt, akkor az Alma őssejtet tartalmazó készítmények… Tovább: A növényi őssejt kezelés előnyei a bőrregenerálásban»

A magas koleszterinszint csökkentése

A magas koleszterinszint csökkentése

Infarktus, agyvérzés, magas vérnyomás – csak néhány ijesztő példa azokra a következményekre, melyek a magas koleszterinszinthez köthetőek. Nem véletlen, hogy az egészségükre tudatosan ügyelők között mindig téma a magas koleszterinszint csökkentése, mégpedig természetes módszerekkel. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb betegség pozitívan reagál az életmódváltásra, így ezt a szakemberek is csak javasolni tudják.  Kezdje az étkezési szokások megreformálásával! A transzzsírokban gazdag gyorséttermi falatok helyett jobb, ha odafigyel az alapanyagok körültekintő megválasztására…. Tovább: A magas koleszterinszint csökkentése»

A vitaminhiány következményei

A vitaminhiány következményei

Tavasszal egyre többen döntenek úgy, hogy az álomalak elérése érdekében komoly diétába kezdenek. Sokan nincsenek azonban tisztában azokkal a következményekkel, melyek együtt járnak a hihetetlen gyors sikereket ígérő villámfogyókúrákkal. Egy-egy méregtelenítő kúra, melynek ideje maximum egy hétig tartható, még nem jelent problémát, de ha rendszeresen nem jut elegendő mikrotápanyag szervezetébe, az bizony rányomja bélyegét egészségi állapotára. A vitaminhiány következményei elsősorban közérzetén fognak először látszódni. Folyamatos fáradtságot tapasztalhat, melyhez fejfájás, szédülés… Tovább: A vitaminhiány következményei»

Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011