Cikkek a(z) Nyílászáró kategóriákból

Nem egy irodának segített már egy biztonsági ablak

Nem egy irodának segített már egy biztonsági ablak

Ahogy nevük is jelzi, a biztonsági ablakok legnagyobb előnye, hogy sokkal nehezebb őket betörni. A VEKA nyílászárók tökéletesek az irodákba, hiszen különféle biztonsági körülményeknek képesek megfelelni. Manapság nagyon oda kell figyelni arra, hogy milyen nyílászárókkal szereljük fel az irodákat. A legnagyobb biztonságot képesek nyújtani ezek a profi műanyag nyílászárók. A VEKA profil speciális vasalatokkal, üvegezéssel kerülnek forgalomba. A betörés elleni biztonságot ezekkel a nyílászárókkal emelni lehet. A VEKA nyílászárók biztonságuk mellett az… Tovább: Nem egy irodának segített már egy biztonsági ablak»

Billenő garázskapu beépítése házilag? Csak óvatosan.

Billenő garázskapu beépítése házilag? Csak óvatosan.

Építkezés, lakásfelújítás előtt áll, és szeretné minőségi termékek mellett letenni voksát? Garázst alakít ki, és fontosnak tartja, hogy elérhető árú, mégis megbízható színvonalú garázskaput válasszon? A legnépszerűbbnek a billenő garázskapu bizonyul, melyet elsősorban azoknak ajánlanak a szakemberek, akik az egyszerű és tartós megoldások hívei. Akár faburkolattal ellátott változat mellett is dönthet, ám ez esetben is fontos, hogy odafigyeljen az állapot megőrzésére. A Garázskapu Birodalom szerint a környezeti hatásokkal szemben is… Tovább: Billenő garázskapu beépítése házilag? Csak óvatosan.»

Redőny vagy reluxa – a szakértő válaszol

Redőny vagy reluxa – a szakértő válaszol

A tavaszi lakásfelújítás során sokan fektetnek hangsúlyt a nyílászárókra, s ezekkel együtt az árnyékolásra. Jogosan merül azonban fel a kérdés, hogy melyik árnyékolástechnikai megoldás mellett érdemes letenni a voksot. Szabó János szakértő, az Ablak Redőny weboldal tulajdonosa szerint célszerű többféle szempontot figyelembe venni, és ezek alapján, az egyéni igényeknek megfelelően dönteni akár a redőny, akár a szintén nagy népszerűségnek örvendő reluxa mellett.

Hatékony ablakszigetelés hőkamera vizsgálat segítségével

Hatékony ablakszigetelés hőkamera vizsgálat segítségével

Napjainkban már a modern technológia vívmányait is igénybe vehetjük ahhoz, hogy nyílászáróink szigetelése a lehető leghatékonyabb legyen. Az ablakszigetelés vizsgálatának legkorszerűbb módja a hőkamerás, azaz termográfiás vizsgálat. Annak ellenére, hogy jóideje használatban van, viszonylag kevesen élnek a vizsgálat nyújtotta pontos mérések lehetőségével. A hőkamera abban segít, hogy az ablakok, ajtók szigetelésének hibáit, gyenge pontjait kimutassa, így a szakemberek a későbbiekben a vizsgálat alapján sokkal pontosabban tudják behatárolni, hogy melyek azok… Tovább: Hatékony ablakszigetelés hőkamera vizsgálat segítségével»

Üvegtábla felosztás: az üvegosztók fajtái

Üvegtábla felosztás: az üvegosztók fajtái

Az üvegosztókat elsősorban esztétikai szempontok miatt szokás alkalmazni. A rátétosztásos ablakok régen sokkal inkább jellemzőek voltak, mint manapság. Elég, ha megnézzük a történelmi jellegű épületeket és láthatjuk, hogy túlnyomó többségük ilyen típusú ablakokkal rendelkezik. Azonkívül, hogy mutatósak, az üvegosztók gyakorlati szerepet is betölthetnek, hiszen a valódi osztók ténylegesen több részre osztják az üvegfelületet, tehát egymástól különálló üvegtáblákra tagolják az ablakokat. Ez elég bonyolult eljárás, ezért ma már csak akkor alkalmazzák,… Tovább: Üvegtábla felosztás: az üvegosztók fajtái»

Elindult a Sulinova.hu – a vásárlás előtti tájékoztató oldal

Elindult a Sulinova.hu – a vásárlás előtti tájékoztató oldal

Elindult a Sulinova.hu – a vásárlás előtti tájékoztató oldal. Válogatott hírek, különböző témákban, rendszeresen frissítve: ez a sulinova.hu!

Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011