0

A magas koleszterinszint csökkentése

A magas koleszterinszint csökkentése

Infarktus, agyvérzés, magas vérnyomás – csak néhány ijesztő példa azokra a következményekre, melyek a magas koleszterinszinthez köthetőek. Nem véletlen, hogy az egészségükre tudatosan ügyelők között mindig téma a magas koleszterinszint csökkentése, mégpedig természetes módszerekkel. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb betegség pozitívan reagál az életmódváltásra, így ezt a szakemberek is csak javasolni tudják. 

Kezdje az étkezési szokások megreformálásával! A transzzsírokban gazdag gyorséttermi falatok helyett jobb, ha odafigyel az alapanyagok körültekintő megválasztására. Kerül elégszer hal az asztalra? A tenger gyümölcsei rendkívül gazdagok esszenciális zsírsavakban, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára. Az elhízást okozó cukor és finomított szénhidrátok helyett érdemes zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiörlésű termékeket választania.

Mi a helyzet a mozgással? Azt mondja nincs ideje, energiája rá? Pedig elegendő csupán napi 30-40 perc ahhoz, hogy erőnléte jelentősen javuljon, immunrendszere erősödjön, és ugyanakkor a magas koleszterinszint csökkentése is megvalósuljon. Válasszon olyan sportot, melyet hosszú távon is szívesen űz majd!

A magas koleszterinszint csökkentése érdekében hagyja el a dohányzást, és az alkoholos italokkal is érdemes csínyján bánnia. Az életmódváltás nem olyan trendi, szívesen hangoztatott klisé, amely eredménytelen lenne, hiszen a tapasztalatok is azt mutatják, hogy akik mellette döntenek, sokkal energikusabbak a mindennapokban, jobban bírják a stresszt, és nem utolsó sorban egészségi állapotukat illetően is kirobbanó formában vannak. Tegyen egy próbát, megéri!

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011