Cikkek a(z) Autó - Motor kategóriákból

Autó – Motor

Carsharing Magyarországon: van-e jövője a közösségi autózásnak?

Carsharing Magyarországon: van-e jövője a közösségi autózásnak?

A Carsharing Magyarországon az elmúlt esztendőkben egyre inkább népszerű közlekedési formává nőtte ki magát. A Carsharing, vagyis a közösségi autózás főként a környezetbarát és költségérzékeny, főként nagyvárosban élők körében népszerű. A Carsharing hazánkban 2013. végén, illetve 2014. elején kezdett elterjedni. A közösségi autózás lényege, hogy például Budapesten, és most már Magyarország több nagyobb településén vasútállomásokon, illetve frekventált helyeken elhelyezik azokat az autókat, amelyeket a regisztrált Carsharing klubkártyával rendelkezők, a kártya… Tovább: Carsharing Magyarországon: van-e jövője a közösségi autózásnak?»

Motorgumi szerelés

Motorgumi szerelés

A tavasztól őszig terjedő hónapok a motorosok számára kedvelt időszaknak számítanak, hiszen ekkor általában az időjárás viszontagságaitól nem kell tartaniuk, és úgy gurulhatnak az utakra, hogy a motorozás minden szépségét élvezni tudják. Mindez azonban csak akkor lehetséges, ha a járgánnyal minden rendben van műszakilag. Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a rendszeres, szakember által végzett ellenőrzések fontosságára, valamint a motorgumi állapotára. Ezek nagymértékben hozzájárulnak a biztonságos közlekedéshez, ám tény az… Tovább: Motorgumi szerelés»

Mennyibe kerül az AdBlue adalék?

Mennyibe kerül az AdBlue adalék?

AdBlue üzemanyag adalék vásárlás előtt áll, és szeretné tudni, milyen árakra számíthat? A B-Chem.hu szakértője szerint az ár függ a vásárolni kívánt mennyiségtől, valamint a kiszállítás helyétől is. Egyedi árak kalkulálásáért tehát érdemes az illetékes szakembert felkeresnie, aki igyekszik minden vásárló számára megtalálni az ideális árat. Az AdBlue adalék használata egyébként a 2009-es Euro 5 környezetvédelmi normának való megfelelés jegyében került bevezetésre. A nem mérgező, és szintén nem gyúlékony anyag az… Tovább: Mennyibe kerül az AdBlue adalék?»

Esküvői autóbérlés – milyen típusok a népszerűek?

Esküvői autóbérlés – milyen típusok a népszerűek?

Az esküvő szervezésekor számos olyan lényeges kérdés van, melyek alapvetően befolyásolhatják a nagy nap hangulatát, sikerét. Természetesen az emlékezetessé tételhez elegendő a szerelem és az egymásra hangolódás, de bizonyos extra szolgáltatások igénybe vételével nem csak a pár, hanem a vendégsereg számára is látványos, maradandó élményt nyújtó tud lenni az ünnep. Veterán, vagy egyéb jármű bérlésével különlegessé teheti az esküvőt. A www.hatarauto.hu autókölcsönző adatai szerint a legnépszerűbbek a Rolls Royse, a Jaguar, az Aston Martin, vagy a Lotus Esprit márkák, így ha valami igazán exkluzívval dobná fel a nagy napot, érdemes e típusok közül választania.

Téli vezetési tanácsok, vezetéstechnikai tippek és videó

Téli vezetési tanácsok, vezetéstechnikai tippek és videó

Téli gumi, nyugalom, és óvatosság! Így tudnánk nagyon egyszerűen összefoglalni a „Téli vezetési tanácsok kezdőknek” című, képzeletbeli oktatóanyagot. Bár a valóság lényegesen összetettebb annál, minthogy megoldjuk a téli gumi felhelyezésével, és egy kiadós, megnyugtató légzésgyakorlattal a téli útviszonyokra való felkészülést, kiindulásnak mégis megfelel. Nézzük akkor részletesebben, hogy melyek azok a tényezők, amelyekre javasolt odafigyelni, és valóban ilyen fontos-e a téli gumi használata.

A jövő gépjárműve: a zöld elektromos autó

A jövő gépjárműve: a zöld elektromos autó

A zöld, környezetkímélő megoldások már jó ideje foglalkoztatják az autófejlesztőket. Energiaforrásaink korlátozott mennyisége és a fenntartható fejlődés egyre inkább népszerű gondolkodásmódja hívta életre az elektromos autókat, melyek tölthető akkumulátoraiknak köszönhetően általában egy éjszakán át tartó töltés után készen állnak a másnapi használatra. Az elektromos autók általában kétüléses változatban kerülnek kivitelezésre, hiszen így jóval könnyebbek, kevesebb energiára van szükség üzemeltetésükhöz, és rendkívüli módon alkalmasak a városi közlekedésre. A környezetkímélő gépjármű pedig… Tovább: A jövő gépjárműve: a zöld elektromos autó»

Elindult a Sulinova.hu – a vásárlás előtti tájékoztató oldal

Elindult a Sulinova.hu – a vásárlás előtti tájékoztató oldal

Elindult a Sulinova.hu – a vásárlás előtti tájékoztató oldal. Válogatott hírek, különböző témákban, rendszeresen frissítve: ez a sulinova.hu!

Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011