Cikkek a(z) Utazás - Szállás kategóriákból

5 kevésbé ismert kirándulóhely az Alföldön

5 kevésbé ismert kirándulóhely az Alföldön

Kirándulásra évszaktól függetlenül számos lehetőség akad hazánkban. Ha azonban őszinték akarunk lenni, legtöbbünket az első tavaszi napsugarak csábítják a szabadba. Mindegy, hogy a nagyvárosi nyüzsgésből szeretnénk kiszakadni, vagy egyszerűen csak szívesen töltjük időnket a természet közelében, az egy-vagy akár többnapos kirándulások remek választásnak bizonyulnak a kikapcsolódásra. Nézzünk most néhány olyan alföldi úti célt, melyeket sokan nem ismernek, pedig páratlan élményeket kínálnak azok! Az 5 kevésbé ismert kirándulóhely között olyanokra is… Tovább: 5 kevésbé ismert kirándulóhely az Alföldön»

A Szalajka-völgy látnivalói

A Szalajka-völgy látnivalói

Kirándulóhelyet keres a hétvégére? Szerente a természetben felüdülésre lelni a mindennapi rohanás közepette? Erre a célra Szilvásvárad a leginkább alkalmas, hiszen olyan természeti értékekkel várja az oda érkezőket, melyek garantáltan egy életre szóló élményt jelentenek majd. A Szalajka-völgy látnivalói között a gazdag növény-, és állatvilág éppen úgy említhető, mint a páratlan szépségű táj, vagy a kicsik és nagyok körében is igen kedvelt erdei kisvasút. A Fátyol-vízesés lépcsőin alágördülő víz látványával… Tovább: A Szalajka-völgy látnivalói»

Lenne kedve megszállni a szilvásváradi kastélyszállóban?

Lenne kedve megszállni a szilvásváradi kastélyszállóban?

Magyarország legszebb kirándulóhelyei között előkelő helyet foglal el a Szalajka-völgy és Szilvásvárad. A völgy megér egy többnapos tartózkodást, ha pedig igazán különleges szálláshelyet szeretne választani, erre is megvan minden lehetősége. A kastélyszállók napjainkban kiemelt népszerűségnek örvendenek, s egyedi hangulatukkal varázsolják el a turistákat. A kedvezmények megtalálhatóak a szálláskeres.hu oldalon, ahol többféle lehetőség közül is válogathatnak az érdeklődők. A környék egyébként minden korosztály számára ideálisnak bizonyul a kikapcsolódáshoz. A kicsik elsősorban a Vadasparkot részesítik… Tovább: Lenne kedve megszállni a szilvásváradi kastélyszállóban?»

Szállások a Balaton körül

Szállások a Balaton körül

Bár kétségtelen, hogy a főszezonnak számító nyári időszakban jóval több üzemelő szálláslehetőséget találni a “magyar tenger” partján, de akik az ősztől tavaszig tartó hűvösebb hónapokat választják az utazásra, ők is igen széles kínálatból válogathatnak. Mind az árak, mind az igénybe vehető szolgáltatások, étkezési lehetőség terén gazdag a választék, így minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelőt. A szállások a Balaton körül sok esetben Széchenyi Pihenőkártyával is finanszírozhatóak, így a Szállás alszámla… Tovább: Szállások a Balaton körül»

Újjáépített balatoni műemlékek

Újjáépített balatoni műemlékek

A Balaton északi partján fekvő látnivalók között előkelő helyet foglal el a Szigligeti Vár. Nem csak a 750 éves történelmi múlt, hanem a fentről nyíló fenséges panoráma is amellett szólnak, hogy a környéken járva felkeresse ezt a történelmi nevezetességet. A műemlék rekonstrukció után Szigliget vára a korábbiaknál sokkal több lehetőséggel áll a turisták rendelkezésére. Mind a kiszolgáló egységek számát, mind a tárlatok minőségét illetően jelentős változások várhatóak a még Habsburgok által megrongált vár életében.

Horvátországi szállások olcsón

Horvátországi szállások olcsón

Horvátország nem csak a nyári időszakban bizonyul remek választásnak, hiszen területén számos jobbnál-jobb síterep is megtalálható, melyek között kifejezetten a kezdők számára alkalmasak is vannak. Jasenska Dolina azokat is kellemes kikapcsolódási lehetőséggel várja, akik még soha nem érezték a havon siklás örömét. Természetesen azonban legtöbbünknek még mindig a pompás tengerpartok, és a hangulatos kis horvát üdülővárosok jutnak eszünkbe. Nem véletlen, hiszen az ország elsősorban ezekről is híres. Nehéz lenne kiemelni… Tovább: Horvátországi szállások olcsón»

Kezdők számára tökéletes síterepek Jasenska Dolina-n

Kezdők számára tökéletes síterepek Jasenska Dolina-n

Jasenska Dolina Horvátország 10 legkedveltebb síterepe közé tartozik, ahol akár kezdők is remekül szórakozhatnak, ráadásul a kiváló adottságokkal rendelkező hegyoldalak már akkor is alkalmasak a síelésre, amikor még csak vékony hóréteg van rajta. Kipróbálható akár a gyepsí is, de azok is megtalálják számításukat a területen, akik az igen népszerű snowboard iránt érdeklődnek. A horvát síhelyek között válogatva a Nagy Fátra hegységben elhelyezkedő terület remek választásnak bizonyul.

Horvátország csodája: a Plitvicei-tavak

Horvátország csodája: a Plitvicei-tavak

Olyan úti célt keres, amely a tavasztól őszig terjedő időszakban nagy népszerűségnek örvend a turisták körében? Kedveli a természet közelségét, és szívesen felfedezné azokat a csodákat, melyeket egy, az UNESCO Világörökségének listáján helyet kapott Nemzeti Park nyújtani képes? Az csak további pozitívum, hogy mindez hazánktól viszonylag közel helyezkedik el, s ez nem más, mint a Plitvicei-tavak. A horvátországi nevezetességet javasolt egyéni utazás keretei között felfedezni, hiszen a túraútvonalak annyi szépséget… Tovább: Horvátország csodája: a Plitvicei-tavak»

Őszi kirándulóhelyek Magyarországon

Őszi kirándulóhelyek Magyarországon

Hazánk nem csak gyógy-, és élményfürdői kapcsán kínál remek programlehetőségeket, hanem a nyári hőség elmúltával is számos látnivaló ígérkezik az utazni vágyók számára. Az őszi kirándulóhelyek Magyarországon közelebb hozzák a természethez azokat, akik a nagyvárosok nyüzsgéséből legalább egy hétvége erejéig kiszakadni vágynak. Legyen szó az ország bármely régiójáról, biztosan talál majd olyan helyet, ahol szívesen eltöltene barátaival, családjával, vagy szerelmével egy-két felejthetetlen napot. De melyek is azok az őszi kirándulóhelyek… Tovább: Őszi kirándulóhelyek Magyarországon»

A dél-dunántúli fürdőhelyek

A dél-dunántúli fürdőhelyek

Hazánkban nem csak a balatoni és az észak-magyarországi régió várja a fürdőzni vágyókat, de az alföldi és a dél-dunántúli fürdőhelyek is kitűnő választásnak bizonyulnak. Gyógyfürdők, aquaparkok, természetes vizek – ezek mind-mind megtalálhatóak a széles idegenforgalmi kínálatban, ráadásul a legtöbb helyen a Széchenyi Pihenőkártyát is felhasználhatja a belépők, vagy az étkezés finanszírozására. Harkány fürdője Európa-szerte ismert, hiszen alkáli-, kénes, hidrogén-karbonátos vize számos panaszra megoldást kínál a természet erejével. A gyógyvízen kívül… Tovább: A dél-dunántúli fürdőhelyek»

Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011