Cikkek a(z) Kert kategóriákból

Mire jó a mulcsozás?

Mire jó a mulcsozás?

A mulcs szó jelentésével már általános iskolában megismerkedhetünk, de egészen más értelmet nyer a dolog akkor, ha saját kertünk kialakítása és karbantartása a cél. A talajtakarásra használt anyag számos előnnyel bír, és akár mezőgazdasági méretekben is kihasználhatóak ezek. A szakáruházakban elérhető mulcs fajták horror összegekbe kerülnek, de a kerti zöldhulladékból akár saját magad is előállíthatod a szükséges mennyiséget. A mulcsozáshoz persze az sem árt, ha rendelkezel egy kalapácsos mulcsozóval. A… Tovább: Mire jó a mulcsozás?»

Egy magassági ágvágóval könnyebb dolgozni

Egy magassági ágvágóval könnyebb dolgozni

Szeretné, ha mindig rendezett lenne a kert? Mivel ez a terület is az otthon részét képezi, ezért korántsem mindegy, hogy milyen állapotban van az. A legtöbben a tavaszi hónapokat használják ki kertépítési céllal, de vannak olyan munkálatok, melyek ősszel válnak aktuálissá. Megfelelő szerszámok nélkül aligha képzelhető el a hatékony munkavégzés. Sok esetben speciális eszközökre van szükség, s ilyenkor a praktikum kiemelt jelentőséggel bír. Nem kell mindig létrára mászni, ha megvan… Tovább: Egy magassági ágvágóval könnyebb dolgozni»

Az orchidea gondozása

Az orchidea gondozása

Sokak kedvenc növényének számít, és gyakran választják ajándékba, ám sajnos tény, hogy az orchidea gondozása odafigyelést, türelmet, és némi ismeretet igényel. Mielőtt a frissen kapott növényt azonnal virágföldbe ültetné, hasznos tudnia, hogy gyökerei abban gyorsan megfulladnak. Az orchideának speciális talajra van szüksége, mely állhat például fenyőkéregből. A virágüzletekben beszerezhet speciálisan e növények számára kevert talajtípusokat, melyekben elegendő levegőhöz jutnak a gyökerek. Az orchidea gondozása természetesen nem áll meg itt, hiszen… Tovább: Az orchidea gondozása»

Mit jelent az hogy zökkenőmentes térkő?

Mit jelent az hogy zökkenőmentes térkő?

A tavasz remek időszak a kertépítésre, és mindazokra a teendőkre, melyek az alacsony hőmérsékletben kivitelezhetetlenek. Nem csak a gyep és a kerti tó kialakítása tartozik azonban e feladatok közé, hanem a térkövezés is, melyben izgalmas lehetőségek rejlenek. Bővebben a koviko.hu oldalon ismerheti meg azokat az alapanyagokat, melyek felhasználásával garantáltan olyanná alakíthatja a házat övező környezetet, amilyet mindig is elképzelt. A többféle típusban, méretben és színben beszerezhető térkövek között válogatva előfordulhat,… Tovább: Mit jelent az hogy zökkenőmentes térkő?»

A kaktuszok gondozása

A kaktuszok gondozása

Úgy döntött, hogy a lefutó, lombos szobanövények helyett ezúttal valami különlegesebb mellett dönt? A kaktuszok nem véletlen örvendenek akkora népszerűségnek, és bár vannak, akik el nem tudják képzelni, hogy otthonukat szúrós növényekkel osszák meg, de aki beleszeretett az egyedi apróságokba, azt nem sok választja el attól, hogy szenvedélyes gyűjtő váljon belőle. A kaktuszok gondozása azonban feltétlenül megkövetel némi ismeretet, ugyanis kevésbé igénytelen fajtákról van szó, mint azt sokan hinnék.  Bár… Tovább: A kaktuszok gondozása»

Teraszburkolat építése házilag

Teraszburkolat építése házilag

A házilagos megoldások mellett a teraszburkolat kivitelezésével megbízhatóak szakemberek is. Ha tehát éppen lakásfelújítás előtt áll, vagy a házon kívüli területeket szeretné újjá varázsolni, fontos átgondolnia, mielőtt belevág, hogy van-e megfelelő szerszámkészlete, és főlet tapasztalata ahhoz, hogy egyedül oldja meg a burkolat fektetésének problémáját. Bár a napjainkban beszerezhető burkolóanyagok előállítása során odafigyelnek a gyártók arra, hogy egyszerűen fektethetőek legyenek azok, sőt a WPC teraszburkolat egymásba klikkelhető megoldásának köszönhetően ez a gyakorlatban is megvalósul, mégis érdemes esetleg szakértőkre bízni a feladatot.

A kerti tó építése

A kerti tó építése

Szeretné kertjét egy igazán különleges részlettel gazdagítani? Nem riad vissza egy kis fizikai munkától, és a házilagos megoldások híve? A kerti tó építése sokak hétvégi programjában szerepel, ugyanis némi hozzáértéssel, és a megfelelő alapanyagok használatával  hangulatos szegletet alakíthat ki az otthonát övező környezetben. De hogyan is történik a kerti tó építése? Mire érdemes odafigyelnie? A teendők jóval egyszerűbbek, mint azt sokan gondolnák. A hely kiválasztásakor érdemes kerülni a lombhullató fák… Tovább: A kerti tó építése»

Szúrós kedvenceink: a kaktuszok

Szúrós kedvenceink: a kaktuszok

Sokan vagyunk úgy vele, hogy miután első kaktuszunkat megkaptuk, vagy beszereztük, egyszerűen nem tudunk leállni a különleges növényfajta gyűjtésével, és könnyen lehet, hogy a lakás minden helyisége zsúfolásig lesz egy idő után e növényekkel. A tévhit ellenére azonban – miszerint igénytelen növény, locsolni sem nagyon kell – igenis érdemes odafigyelni rájuk, hiszen optimális növekedést és egészséges megjelenést csak akkor tapasztalhatunk, ha a kaktuszok egyéni igényeinek megfelelően gondozzuk azokat. Miként minden… Tovább: Szúrós kedvenceink: a kaktuszok»

Grillezés a kertben

Grillezés a kertben

Kedveli a finom falatokat, és szívesen kötné össze a szabadban való tartózkodást a sütéssel és egy jó társaságban eltöltött idővel? A grillezés tökéletes kikapcsolódás, mely bármelyik hétvége, vagy éppen hétköznap este hangulatát képes feldobni. A rekkenő hőségben sem lehet probléma a finomságok elkészítése, ha beszerez egy medencét kertjébe. Nem kell feltétlenül a legdrágább fajtákra gondolnia, egy egyszerű fémvázas is megteszi, és remek helyszínt biztosít a fürdőzésre, miközben a társaság szakács… Tovább: Grillezés a kertben»

A kerti tó építése

A kerti tó építése

A jó idő beköszöntével mind többen gondolkodunk el azon, hogyan is dobhatnánk fel kertünk hangulatát. A kerti tavak építése a szakáruházak széles körű választékának köszönhetően ma már nem jelentenek túl nagy anyagi befektetést. Természetesen megbízhatunk szakmailag hozzáértő céget is a feladat elvégzésére, de házilag sincsen semmi akadálya a munkának, ha rendelkezünk némi szabadidővel, és kerti szerszámokkal. Érdemes a tavat olyan helyre tervezni, ahol némi árnyék is van, és mégis közel… Tovább: A kerti tó építése»

Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011