0

A vitaminhiány következményei

A vitaminhiány következményei

Tavasszal egyre többen döntenek úgy, hogy az álomalak elérése érdekében komoly diétába kezdenek. Sokan nincsenek azonban tisztában azokkal a következményekkel, melyek együtt járnak a hihetetlen gyors sikereket ígérő villámfogyókúrákkal. Egy-egy méregtelenítő kúra, melynek ideje maximum egy hétig tartható, még nem jelent problémát, de ha rendszeresen nem jut elegendő mikrotápanyag szervezetébe, az bizony rányomja bélyegét egészségi állapotára.

A vitaminhiány következményei elsősorban közérzetén fognak először látszódni. Folyamatos fáradtságot tapasztalhat, melyhez fejfájás, szédülés járul. A lakosság nagy része egyébként sem visz be elegendő mikrotápanyagot, bizonyítottan rossz a B-vitamincsoport elemeivel való ellátottság. Az idegrendszeri panaszokat okozó vitaminhiány következményei akár súlyosak is lehetnek, a depressziótól, pánikbetegségtől kezdve egészen a szívritmuszavarokig.

Természetesen nem kell ahhoz fogyókúrázni, hogy elégtelen legyen a vitaminbevitel. Napjainkban előszeretettel fogyasztjuk a fagyasztott, félkész ételeket, és a gyorséttermeket is előnyben részesítjük. A fehér lisztből készült ennivalók, a tészták és a péksütemények gyakorlatilag üres kalóriát jelentenek, és nem járulnak hozzá az immunrendszer erősítéséhez.

Ma már az is bizonyított tény, hogy a megfelelő vitaminbevitellel a betegségek körülbelül 10 százaléka teljesen megelőzhető, a többi pedig jóval enyhébb lefolyásúvá tehető. Érdemes tehát elgondolkodnia azon, hogy egy nap mit és mennyit eszik. A minőségi étkezések megváltoztathatják mindennapjait, s ha ehhez életmódváltásra van szükség, és némi odafigyelésre a vásárlásnál, az egészség érdekében biztosan megéri!

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011