Cikkek a(z) Biztosítás kategóriákból

Novemberi kötelező biztosítás váltás

Novemberi kötelező biztosítás váltás

Az elmúlt időszak jogszabályi változásai sokak számára okoztak bosszúságot, és a jogi háttéranyag frissülése az autósokat sem kerülte el. A szokásos novemberi kötelező biztosítás váltás alkalmával érdemes tisztában lennie azzal, hogy milyen újdonságok várhatóak a 2013-as évtől a témával kapcsolatban. A Magyar Biztosítók Szövetsége többször próbálta már eloszlatni azokat a kételyeket, melyek ezzel kapcsolatban felmerültek az autósokban. A novemberi kötelező biztosítás váltás alkalmával tehát tájékozódjon arról, hogy miként változnak a… Tovább: Novemberi kötelező biztosítás váltás»

KGFB 2012 – a kalkulátor helyes használata

KGFB 2012 – a kalkulátor helyes használata

Ahhoz, hogy a megfelelő KGFB konstrukciót válasszuk ki, a kötelező biztosítás kalkulátor helyes használatára is szükség van. Igaz, hogy egyáltalán nem nehéz használni a kalkulátort, azonban az ismétlés soha nem árthat meg. Azoknak, akik most először kötnek kötelező biztosítást egész biztosan hasznos lesz. A biztosító váltás első lépésében a kalkulátorban meg kell adni a szerződő adatait, és a szerződéskötés okát. Ezután a gépjármű azon adataira van szükség, ami elengedhetetlen a… Tovább: KGFB 2012 – a kalkulátor helyes használata»

A biztosítási szerződés jogviszony, a szerződések fogalma és kötelező elemei

A biztosítási szerződés jogviszony, a szerződések fogalma és kötelező elemei

Biztosítás kötésének alkalmával szembetaláljuk magunkat a biztosítási szerződéssel, mely alapján a biztosítási jogviszonyban a továbbiakban jogok illetnek majd bennünket, és kötelezettségek terhelnek. Néhány alapvető jogi kifejezés és szabály áttekintésével könnyebben értelmezhetővé válik a szerződés hivatalos nyelvezete, valamint jobban átláthatjuk a szerződésben szereplő mindkét fél jogait, valamint kötelezettségeit. A biztosító legfőbb kötelezettsége a kockázatvállalás biztosítási díj ellenében. A kockázatvállalás tehát a biztosítási esemény bekövetkeztéig csupán egyfajta helytállást jelent, azonban abban a… Tovább: A biztosítási szerződés jogviszony, a szerződések fogalma és kötelező elemei»

Elindult a Sulinova.hu – a vásárlás előtti tájékoztató oldal

Elindult a Sulinova.hu – a vásárlás előtti tájékoztató oldal

Elindult a Sulinova.hu – a vásárlás előtti tájékoztató oldal. Válogatott hírek, különböző témákban, rendszeresen frissítve: ez a sulinova.hu!

Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011