0

A McKenzie terápia sikeresen alkalmazása

A McKenzie terápia sikeresen alkalmazása

A McKenzie terápia egy speciális vizsgálati-, és egyben kezelési eljárás, amelynek a lényege, hogy a gerincproblémákkal, valamint a derék- és hátfájdalommal küzdő páciensek úgy gyógyulhassanak meg betegségükből, hogy közben sem műtétre, sem gyógyszeres kezelésre nem lesz szükségük. Grobarcsik Ágnes, a magyar McKenzie terápia egyik szakértője szerint csak nagyon kevés olyan izom-, illetve ízületi eredetű probléma létezik, amelyet ne lehetne hatékonyan orvosolni, vagy legalább enyhíteni ezzel a módszerrel, de hogy mégis milyen esetekben alkalmazható szinte garantált sikerrel az eljárás, azt a terapeuta az alábbiakban foglalta össze.

Amikor jó eséllyel hat a McKenzie módszer

A McKenzie módszer- és terápia sikerét jelentős mértékben befolyásolja, hogy a páciens esetében a probléma mennyire előrehaladott állapotú, ezen túlmenően pedig mennyire együttműködő és elszánt azzal kapcsolatban, hogy drága gyógyszerek és kellemetlen műtétek nélkül gyógyulhasson. A terápia a különféle izom- és ízületi eredetű fájdalmak esetén alkalmazható a legjobb hatásfokkal, de szimmetrikus és aszimmetrikus háti-, nyaki- vagy ágyéki kisugárzó, esetleg helyi fájdalom enyhítésére, illetve teljes megszűntetésére is kitűnő alternatíva. Természetesen mindez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a kérdéses problémák rendszerint mindig valamilyen egyéb, háttérben meghúzódó bajra vezethetők vissza, ezáltal a rossz tartásra, a gerincferdülésre, a gerincsérvre, valamilyen korábbi sérülésre, vagy olyan deformációra, ami talán nem kifejezetten látványos, ellenben a vázrendszerben okozott elmozdulások miatt ingerlik az idegpályákat, ezáltal kínzó fájdalmat idéznek elő.

Ha ilyen problémáink vannak, a McKenzie terápiával garantáltan már az első néhány alkalommal rendkívül látványos, de mindenképpen érezhető javulást érhetünk el, ezáltal fájdalmunk csökkentése vagy eltüntetése mellett javítható a közérzetünk, és mindeközben nem kell majd mást tennünk, mint tornázni. Hogy ilyen egyszerű lenne az egész? Határozottan igen, de lássuk, hogy miről is szól a világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő McKenzie módszer.

A gyógytorna egyik leghatásosabb típusa

A McKenzie módszert Robin McKenzie – akiről a terápia hivatalos, nemzetközi honlapján többet is megtudhatunk– dolgozta ki még a hatvanas években, azóta pedig a legtöbb országban, így többek között hazánkban is rengeteg követője akadt, hiszen lehetőséget biztosít arra, hogy műtét és gyógyszerek nélkül gyógyítsuk meg testünk izom-, vagy ízületi problémáit.

A terápia első állomásaként fel kell keresnünk egy szakavatott terapeutát, aki alaposan szemügyre veszi mozgásunkat és tartásunkat többféle test- és élethelyzetben, amiből a gyakorlott szem rengeteg következtetést le tud vonni az alkalmazható gyakorlatok kapcsán. A McKenzie módszer ugyanis mindig személyre szabott gyakorlatokból épül fel, amelyeket az első alkalommal szakszerűen elsajátíthatunk egy gyógytornásztól, majd ezt követően csak a mi szorgalmunkon múlik, hogy mennyit gyakoroljuk és ismételjük a tanultakat. A McKenzie terápia esetén ugyanis bár szükség van rendszeres kontrollra, de nem kell eljárnunk drága kezelésekre, hiszen a speciális tornagyakorlatokat otthon végezhetjük el olyan ütemben és mennyiségben, ahogyan nekünk kényelmes, így a javulás gyorsaságát is mi határozzuk majd meg.

A McKenzie módszer nem egy újabb hangzatos csodamódszer, hanem egy elérhető lehetőség, egy esély mindenkinek a fájdalommentes, kiegyensúlyozottabb életre, amihez nem kell mást tennünk, mint felkeresni egy megfelelő terapeutát, és elsajátítani tőle a számunkra összeállított gyakorlatokat. Mindössze ennyi, amit meg kell tennünk saját egészségünk érdekében! Ugye, hogy nem is sok?

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011