0

5 kevésbé ismert kirándulóhely az Alföldön

5 kevésbé ismert kirándulóhely az Alföldön

Kirándulásra évszaktól függetlenül számos lehetőség akad hazánkban. Ha azonban őszinték akarunk lenni, legtöbbünket az első tavaszi napsugarak csábítják a szabadba. Mindegy, hogy a nagyvárosi nyüzsgésből szeretnénk kiszakadni, vagy egyszerűen csak szívesen töltjük időnket a természet közelében, az egy-vagy akár többnapos kirándulások remek választásnak bizonyulnak a kikapcsolódásra. Nézzünk most néhány olyan alföldi úti célt, melyeket sokan nem ismernek, pedig páratlan élményeket kínálnak azok! Az 5 kevésbé ismert kirándulóhely között olyanokra is rábukkanhatunk, melyek több napra elegendő programmal várják a turistákat.

Tőserdő és a Holt-Tisza

A romantika, a horgászás és a fürdőzés szerelmesei egyaránt megtalálják számításukat a tőserdei Holt-Tiszánál. A vadregényes táj nem csak természetjáráshoz, de fotózáshoz is remek helyszíneket kínál, a közeli fürdőben pedig igazi retro-strandélményben lehet részük a vendégeknek. Közvetlen szomszédságában kalandpark is működik, ahol már tavasztól próbára tehetik ügyességüket és bátorságukat kicsik és nagyok.

Felsőlajosi MagánZoo

Hazai viszonylatban kevésbé ismert a felsőlajosi MagánZoo, pedig érdemes lenne minél többeknek felkeresni a magánkézben levő vadasparkot. Egykoron még Abonyban működött, aztán egy költözést követően új helyszínen kerültek kialakításra a kifutók. A vadaspark ugyan szerény költségvetésből működik, de az állatokat a legnagyobb szeretettel gondozzák és nevelik. Az idei évre sok izgalmas újítást terveznek, de addig is remek családi programnak kínálkozik felkeresése. Az 5 kevésbé ismert kirándulóhely közül ez a program kifejezetten a csendes környéket és az állatokat kedvelők számára ajánlott.

Tiszakécske a fürdőzés szerelmeseinek

Wellness komplexumokkal és gyógyfürdőkkel szép számmal találkozhatunk hazánkban. Ezek közül egy Tiszakécske, mely ugyan látványos idegenforgalmi nevezetességekkel nem rendelkezik, de ezért kárpótol a nyaranta nyüzsgő part, a számos szórakozóhely és persze a termálfürdő. Ez utóbbi közvetlen szomszédságában igényes hotellel is találkozhatnak a látogatók, de nyaranta kemping és számos vendégház is remek szálláslehetőséget kínál minden korosztály számára.

A dunaújvárosi Duna part

Dunaújvárosra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint egy iparból élő, zajos városra. Nem szabad azonban elfeledkezni arról, hogy az Alsó és a Felső Dunapart hosszas sétányokkal, piknikezési lehetőséggel, sportolásra és a szabadban történő kikapcsolódásra alkalmas zöld övezettel várja a turistákat. Magasra nyúló lépcsősoron sétálhatunk fel a Felső Dunapartra, ahonnan páratlan látvány nyílik a környékre. Ugyan a nyári forróságban nem biztos, hogy ezen úti cél mellett érdemes döntenünk, de a tavaszi napsütésben remek programnak bizonyul az egész családnak.

A kecskeméti Arborétum

Bács-Kiskun megye központja a természet szerelmesei számára is több helyszínt kínál a kikapcsolódásra. Ezek közül egy a Dombtól pár száz méterre megtalálható Arborétum, ahol tavasszal színpompás növényekben gyönyörködhetünk. A szobrokkal övezett sétánytól nem messze emlékművel, dombon álló templommal találkozhatunk, de felkapaszkodhatunk a kilátóba is, ahonnan megcsodálhatjuk a környéket. Az 5 kevésbé ismert kirándulóhely e programja azért is remek választás, mert Kecskemét nagyvárosi jellegénél fogva itt egyéb kulturális és természetközeli programokra is bukkanhatunk, hogy a remek szálláslehetőségekről és a fürdő nyújtotta élményekről már ne is szóljunk.

 

Iktatva: Utazás - Szállás

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011