0

Újjáépített balatoni műemlékek

Újjáépített balatoni műemlékek

A Balaton északi partján fekvő látnivalók között előkelő helyet foglal el a Szigligeti Vár. Nem csak a 750 éves történelmi múlt, hanem a fentről nyíló fenséges panoráma is amellett szólnak, hogy a környéken járva felkeresse ezt a történelmi nevezetességet. A műemlék rekonstrukció után Szigliget vára a korábbiaknál sokkal több lehetőséggel áll a turisták rendelkezésére. Mind a kiszolgáló egységek számát, mind a tárlatok minőségét illetően jelentős változások várhatóak a még Habsburgok által megrongált vár életében.

A várhoz vezető út javítása mellett a tetőfedés, csigalépcsők hibáinak kijavítása, kovácsműhely építése, kiszolgáló blokkok és információs pontok létrehozatala, valamint a várudvar díszvilágításának kialakítása is a tervek között szerepel. Igazi különlegességnek számít majd a palota északi tornyának robbanását lejátszó 3D- s látvány megalkotása.

Az úgynevezett Tanítóház korszerűsítése és akadálymentesítése mellett a vár makettje is elkészül majd annak udvarán, hogy azok is teljes képet kaphassanak a látnivalóról, akik nem mennek fel a várba.

Mivel a helyszín számos koncertnek is otthont ad az év során, így az ehhez szükséges infrastruktúra kialakítása is fontos szempontot játszik a felhasználható összeg elköltésekor. A Szigligeti Vár kapuinak megnyitása után minden valószínűség szerint még nagyobb tömegeket vonz majd akár hétvégi kirándulás, családi program, vagy iskolai kirándulások alkalmával. Az újjáépített balatoni műemlékek közötti előkelő helye garancia a tökéletes kikapcsolódásra.

 

Iktatva: Utazás - Szállás

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011