0

Horvátország csodája: a Plitvicei-tavak

Horvátország csodája: a Plitvicei-tavak

Olyan úti célt keres, amely a tavasztól őszig terjedő időszakban nagy népszerűségnek örvend a turisták körében? Kedveli a természet közelségét, és szívesen felfedezné azokat a csodákat, melyeket egy, az UNESCO Világörökségének listáján helyet kapott Nemzeti Park nyújtani képes? Az csak további pozitívum, hogy mindez hazánktól viszonylag közel helyezkedik el, s ez nem más, mint a Plitvicei-tavak.

A horvátországi nevezetességet javasolt egyéni utazás keretei között felfedezni, hiszen a túraútvonalak annyi szépséget tartogatnak, hogy arra mindenképpen megéri időt szánni, nem pedig egy rohanós társasutazás keretein belül átszaladni a páratlan szépségű tájon. A 295 négyzetkilométeren elterülő parknak 2 négyzetkilométernyi területét teszi ki a türkizkék vízfelület, mely 16 tóra oszlik el.

Mivel a táj napsütésben mutatja meg igazi arcát, ezért az októberi esős idő már nem biztos, hogy a legjobb választásnak ígérkezik a Plitvicei-tavak felkeresésére, ám ha előre tájékozódik a várható horvátországi időjárásról, semmi akadálya annak, hogy akár ilyenkor is felejthetetlen kiránduláson, természetjáráson vegyen részt.

A kényelmes öltözék fontos, ugyanis a túra útvonala igen hosszú, ám ez korántsem tűnik annyinak, ugyanis a zuhatagok, mesébe illő vízesések, a gazdag növény-, és állatvilág garantáltan magukkal ragadják majd látogatásakor.

A Plitvicei-tavak vízesései nem véletlen kaptak helyet a világ legszebbjeinek listáján. Használja ki a hazánkhoz való közelséget, és legkésőbb egy tavaszi utazás alkalmával élje át azt a csodát, melyet a park látványosságai nyújtanak!

Iktatva: Utazás - Szállás

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011