0

Őszi kirándulóhelyek Magyarországon

Őszi kirándulóhelyek Magyarországon

Hazánk nem csak gyógy-, és élményfürdői kapcsán kínál remek programlehetőségeket, hanem a nyári hőség elmúltával is számos látnivaló ígérkezik az utazni vágyók számára. Az őszi kirándulóhelyek Magyarországon közelebb hozzák a természethez azokat, akik a nagyvárosok nyüzsgéséből legalább egy hétvége erejéig kiszakadni vágynak. Legyen szó az ország bármely régiójáról, biztosan talál majd olyan helyet, ahol szívesen eltöltene barátaival, családjával, vagy szerelmével egy-két felejthetetlen napot.

De melyek is azok az őszi kirándulóhelyek Magyarországon, melyet semmiképpen nem érdemes kihagynia idén? Az észak-magyarországi idegenforgalmi térség kétségkívül legnépszerűbb vidéke Szilvásvárad és a Szalajka-völgy. A túraútvonal során tavak, vízesések és gazdag növény-, és állatvilág láthatóak, az edzettebbek pedig akár az Ősember barlangjáig is felkapaszkodhatnak az igen meredek lejtőn.

Természetesen őszi kirándulóhelyek Magyarországon egyéb területeken is megtalálhatóak, így a Dél-Dunántúl, vagy a Balaton-felvidék olyan élményeket ígérnek, melyek egyedülállóak, és egymással össze sem hasonlíthatóak. A fürdőzés szerelmesei fedett medencékben hódolhatnak a wellness kínálta rekreációs lehetőségnek, de természetesen a tokaji, vagy badacsonyi borkóstolás is szerepelhet az útitervben.

A vidéki állatkertek, vadasparkok egészen más arcukat mutatják az őszi verőfényben, mint a tikkasztó nyári napokon, és talán az állatok is aktívabbnak bizonyulnak, mint a nagy hőségben. Különösen javasolt a Jászberényi Állatkert, valamint nyíregyházi párja, melyek igényes kialakítással sokak kedvencének számítanak. Fedezze fel hazánk látnivalóit ősszel is!

Iktatva: Utazás - Szállás

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011