0

A Szalajka-völgy látnivalói

A Szalajka-völgy látnivalói

Kirándulóhelyet keres a hétvégére? Szerente a természetben felüdülésre lelni a mindennapi rohanás közepette? Erre a célra Szilvásvárad a leginkább alkalmas, hiszen olyan természeti értékekkel várja az oda érkezőket, melyek garantáltan egy életre szóló élményt jelentenek majd. A Szalajka-völgy látnivalói között a gazdag növény-, és állatvilág éppen úgy említhető, mint a páratlan szépségű táj, vagy a kicsik és nagyok körében is igen kedvelt erdei kisvasút.

A Fátyol-vízesés lépcsőin alágördülő víz látványával lehetetlenség betelni, nem véletlen, hogy a Szalajka-völgy látnivalói közül ezt csodálják a legtöbben. Hasonlóképp nagy népszerűségnek örvend a Lipicai ménes, mely számára ideális környéknek bizonyul a hegyvidék e régiója. A túraútvonal mentén a Vadasparkban muflonok és dámszarvasok tekinthetőek meg, de a Pisztrángos-tavak is órákra lekötik a látogatókat.

A Sziklaforrás vize bár jéghideg, de kristálytiszta, és a túrában megfáradt kirándulók szívesen kortyolnak belőle. Ha még nem lett volna elég a völgyben a sétából, az elszántabbak felkapaszkodhatnak az Istállóskői-barlanghoz, ahol a múlt egy szeletkéje várja őket. A völgy bejáratához öt kilométer hosszan a keskeny nyomtávú erdei vasúttal lehet visszatérni.

A Szalajka-völgy látnivalói nem véletlen vonzanak évről-évre rengeteg turistát a területre, ugyanis Magyarország egyik legszebb vidékéről van szó esetében. Kösse össze Eger környéki kirándulását Szilvásvárad felkeresésével, és több napra elegendő programja akad akár egy hosszú hétvégén, akár egy hosszabbra tervezett pihenés kapcsán!

Iktatva: Utazás - Szállás

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011