0

A kerti tó építése

A kerti tó építése

A jó idő beköszöntével mind többen gondolkodunk el azon, hogyan is dobhatnánk fel kertünk hangulatát. A kerti tavak építése a szakáruházak széles körű választékának köszönhetően ma már nem jelentenek túl nagy anyagi befektetést. Természetesen megbízhatunk szakmailag hozzáértő céget is a feladat elvégzésére, de házilag sincsen semmi akadálya a munkának, ha rendelkezünk némi szabadidővel, és kerti szerszámokkal.

Érdemes a tavat olyan helyre tervezni, ahol némi árnyék is van, és mégis közel van a házhoz. Ha szivattyúval és egyéb berendezésekkel szeretnénk ellátni, mindenképpen gondoljunk az elektromos áram megközelíthetőségére is. Méretét tekintve gyakorlatilag a fantáziánkra van bízva, épp úgy, ahogyan alakja és mélysége is. Amennyiben halakat is szeretnénk telepíteni bele, ügyeljünk a legalább másfél méteres mélységre, hogy kis kedvenceink valóban jól érezzék magukat benne!

A szükséges mélység és méret kiásása után következhet a tófólia lefektetése, majd az egyéb díszítő elemek, kövek, kavicsok, és a növényzet elhelyezése. Ha természetes hatást szeretnénk kelteni, ne zsúfoljuk túl kerti szobrocskákkal és szökőkutakkal, a kevesebb néha valóban több, és pláne ízlésesebb!

A szakáruházakban számos vegyszert, algásodásgátlót szerezhetünk be, de időnként ne feledkezzünk el a tó teljes kitakarításáról, főleg, ha halakat is tartunk benne. Engedjük le ekkor a vizet, a tófóliát súroljuk át rendesen, és töltsük fel tiszta vízzel, hogy újra kertünk gyöngyszeme, és otthoni pihenésünk frekventált helye lehessen a kerti tó!

Iktatva: Kert

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011