0

A kerti tó építése

A kerti tó építése

Szeretné kertjét egy igazán különleges részlettel gazdagítani? Nem riad vissza egy kis fizikai munkától, és a házilagos megoldások híve? A kerti tó építése sokak hétvégi programjában szerepel, ugyanis némi hozzáértéssel, és a megfelelő alapanyagok használatával  hangulatos szegletet alakíthat ki az otthonát övező környezetben. De hogyan is történik a kerti tó építése? Mire érdemes odafigyelnie? A teendők jóval egyszerűbbek, mint azt sokan gondolnák.

A hely kiválasztásakor érdemes kerülni a lombhullató fák közvetlen közelségét, javasolt olyan hely mellett letennie voksát, ahol legalább 4-6 órán keresztül éri a területet napsütés, de árnyék is található a közelben. A méret természetesen kertünk kialakításától is függ, ami azonban a formát illeti, a szabálytalan tavak jóval természetesebb hatást keltenek, mint szabályos társaik. 

Amennyiben halakat is szeretne tartani benne, a kerti tó építése kapcsán  legalább másfél méteres mélységet alakítson ki, hogy jól érezzék magukat benne az állatok. A némileg sekélyebb parti zóna kialakítására figyeljen oda, hiszen a növények telepítésekor, és fejlődésükkor ez rendkívül hasznosnak bizonyul.

A fóliázás után térkövek használatával tehetjük a széleket stílusosabbá, a növények, szobrok, halak, vagy a szökőkút pedig olyan további plusz elemek, melyek ízlésesen megválasztva igazán szép látványt képesek nyújtani. Odafigyeléssel, némi idő-, és energiaráfordítással a kerti tó építése olyan eredménnyel zárul, melyek mindig is elképzelt otthona környékén.

Iktatva: Kert

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011