0

Carsharing Magyarországon: van-e jövője a közösségi autózásnak?

Carsharing Magyarországon: van-e jövője a közösségi autózásnak?

A Carsharing Magyarországon az elmúlt esztendőkben egyre inkább népszerű közlekedési formává nőtte ki magát. A Carsharing, vagyis a közösségi autózás főként a környezetbarát és költségérzékeny, főként nagyvárosban élők körében népszerű.

A Carsharing hazánkban 2013. végén, illetve 2014. elején kezdett elterjedni. A közösségi autózás lényege, hogy például Budapesten, és most már Magyarország több nagyobb településén vasútállomásokon, illetve frekventált helyeken elhelyezik azokat az autókat, amelyeket a regisztrált Carsharing klubkártyával rendelkezők, a kártya segítségével használhatnak.

Ha például Budapesten akár csak egy fél órás intézni valónk van, legyen az bevásárlás, gyermek hazahozatala az iskolából, stb., de nincs kedvünk, időnk, hogy várakozzunk a buszra, metróra, akkor a legjobb megoldás a közösségi autózás lehetőségének választása.A Carsharing egy innovatív közösségiautó-használatot foglal magába, és kimondottan azoknak jelent jelentős költségmegtakarítást, akik pár órás, városon belüli utakhoz keresnek autót.

A nyugati országokhoz hasonlóan hazánkban is először a cégek ismerték fel a Carsharing-ban rejlő előnyöket, de egyre inkább elterjed a magánemberek körében is.Felmérések alapján ez a közlekedési forma évi 10 ezer kilométer alatti távolság megtételekor jóval kifizetődőbb mint egy saját autó fenntartása, vagy a bérautó, vagy a taxi.
Van jövője a közösségi autózásnak, sőt, egyre inkább nagyobb teret hódít magának, hiszen a közösségi autózás költség- és időhatékonyság tekintetében is felülmúlja az egyéb közlekedési formákat, és mivel nem vagyunk a buszok, vonatok, metrók, stb. menetrendjéhez kötve, így sokkal rugalmasabb is.

Iktatva: Autó - Motor

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011