0

Motorgumi szerelés

Motorgumi szerelés

A tavasztól őszig terjedő hónapok a motorosok számára kedvelt időszaknak számítanak, hiszen ekkor általában az időjárás viszontagságaitól nem kell tartaniuk, és úgy gurulhatnak az utakra, hogy a motorozás minden szépségét élvezni tudják. Mindez azonban csak akkor lehetséges, ha a járgánnyal minden rendben van műszakilag. Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a rendszeres, szakember által végzett ellenőrzések fontosságára, valamint a motorgumi állapotára. Ezek nagymértékben hozzájárulnak a biztonságos közlekedéshez, ám tény az is, hogy az utakon szerzett tapasztalat és a gyakorlat sem pótolható semmivel.

Érdemes motorgumi szerelés, vásárlás alkalmával a minőségi márkák mellett letenni a voksot, mint például a Bridgestone, a Barum, a Continental, a Michelin, vagy a Pirelli,  ezek ugyanis nagy valószínűséggel olyan speciális keveréket is tartalmaznak, mely késlelteti az öregedést.

Általánosságban elmondható, hogy szakszerű raktározással, és a guminyomásra való rendszeres odafigyeléssel akár öt éven keresztül is jó állapotban szolgálhatja a motorost egy-egy gumi. Ezt meghaladó idő esetében viszont érdemes a cserét, a motorgumi szerelés lehetőségét választani. Azonnali segítségre lehet szükség defekt esetében, mely akár megkövetelheti a cserét még viszonylag új abroncs esetében is.

Abban az esetben, ha útközben történik a baj, és a sokak által rettegett defekt bekövetkezik, célszerű azonnal leállni az út szélére. Spray-vel, gumikukaccal nem biztos, hogy megéri kísérletezni, ilyenkor tehát a legjobb megoldás, ha azonnal műhelybe szállíttatja a motort, ahol szakértő kezek közé kerül.

Iktatva: Autó - Motor

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011