0

Üvegtábla felosztás: az üvegosztók fajtái

Üvegtábla felosztás: az üvegosztók fajtái

Az üvegosztókat elsősorban esztétikai szempontok miatt szokás alkalmazni. A rátétosztásos ablakok régen sokkal inkább jellemzőek voltak, mint manapság. Elég, ha megnézzük a történelmi jellegű épületeket és láthatjuk, hogy túlnyomó többségük ilyen típusú ablakokkal rendelkezik.

Azonkívül, hogy mutatósak, az üvegosztók gyakorlati szerepet is betölthetnek, hiszen a valódi osztók ténylegesen több részre osztják az üvegfelületet, tehát egymástól különálló üvegtáblákra tagolják az ablakokat. Ez elég bonyolult eljárás, ezért ma már csak akkor alkalmazzák, ha kimondottan szükségessé válik ez a fajta megoldás.

Az álosztóknak ezzel szemben kizárólag a megjelenés szempontjából van jelentőségük, hiszen egészen új stílussal képesek felruházni a legegyszerűbb ablakokat is. Az álosztó léceket a dupla üvegtáblák közé helyezik be, ez azért különösen praktikus, mert az ablakok tisztításánál nem kell bajlódni az osztólécekkel, osztórácsokkal.

A külső osztókat az ablaktáblákra kívülről ragasztják fel. Nagy előnyük, hogy nem bontják meg az üveg hőszigetelő képességét és mivel kiemelkednek az ablak síkjából, talán még esztétikusabb látványt nyújtanak. Az üvegosztók egyre népszerűbbek, ennek megfelelően kínálatuk anyag (fa, alumínium, PVC) és szín tekintetében is egyre bővül.

Iktatva: Nyílászáró

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011