0

Redőny vagy reluxa – a szakértő válaszol

Redőny vagy reluxa – a szakértő válaszol

A tavaszi lakásfelújítás során sokan fektetnek hangsúlyt a nyílászárókra, s ezekkel együtt az  árnyékolásra. Jogosan merül azonban fel a kérdés, hogy melyik árnyékolástechnikai megoldás mellett érdemes letenni a voksot. Szabó János szakértő, az Ablak Redőny weboldal tulajdonosa szerint célszerű többféle szempontot figyelembe venni, és ezek alapján, az egyéni igényeknek megfelelően dönteni akár a redőny, akár a szintén nagy népszerűségnek örvendő reluxa mellett.

S hogy mire ajánlott figyelni a választásnál? A sötétítés szabályozhatósága, a meleg, illetve a hideg lakáson kívül rekesztése legalább olyan fontos szempontoknak minősülnek, mint az esztétikum, valamint a színválaszték szélessége. Amennyiben a cél a hőszigetelés, akkor ajánlott a redőny, hiszen bizonyított, hogy akár 10 %-kal is növelhető segítségével a nyílászáró e tulajdonsága.

A teljes elsötétítés hasznos lehet például televíziózás alkalmával, de ha jobban kedveli a hangulatos félhomályt, akkor a reluxa lehet a jó választás. A sokak által esztétikusabbnak is vélt megoldás akár kiegészítője is lehet a lakásnak, ami azonban nem jelenti azt, hogy a redőny egyértelműen megbontja a tér egységét. Reluxából érdemes semleges szín mellett dönteni, ez ugyanis akkor is illeszkedik majd otthonához, ha megváltoztatja a lakberendezési stílust, vagy új bútorokat szerez be.

 A redőnyválaszték igen széles, és az egyedi megjelenést kölcsönző külső tokos redőny mellett sokan választják a praktikus vakolható tokos fajtát is, de az előzőekhez hasonlóan az akár műanyagból, akár alumíniumból készíthető belső tokos redőny is népszerű. A korszerűsítés és felújítás alkalmával érdemes odafigyelnie az árnyékolásra, ez nem csak a nyári forróságban járul majd hozzá otthona kényelméhez!

Iktatva: Nyílászáró

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011