0

Hatékony ablakszigetelés hőkamera vizsgálat segítségével

Hatékony ablakszigetelés hőkamera vizsgálat segítségével

Napjainkban már a modern technológia vívmányait is igénybe vehetjük ahhoz, hogy nyílászáróink szigetelése a lehető leghatékonyabb legyen. Az ablakszigetelés vizsgálatának legkorszerűbb módja a hőkamerás, azaz termográfiás vizsgálat.

Annak ellenére, hogy jóideje használatban van, viszonylag kevesen élnek a vizsgálat nyújtotta pontos mérések lehetőségével. A hőkamera abban segít, hogy az ablakok, ajtók szigetelésének hibáit, gyenge pontjait kimutassa, így a szakemberek a későbbiekben a vizsgálat alapján sokkal pontosabban tudják behatárolni, hogy melyek azok a részek, amikre különösen nagy figyelmet kell fordítani az ablakszigetelés során.

Míg a hőhidakat korábban legfeljebb érzékszerveinkre hagyatkozva tudtuk felderíteni, addig a hőkamerás vizsgálat segítségével most már biztos útmutatást kapunk ahhoz, hogy a nyílászárók szigetelését a leghatékonyabban tudjuk elvégezni. A vizsgálat során egy hőtérképet kapunk, melyen a piros foltok mutatják a meleg levegőt, így jól látható, hogy az hol szökik ki az épületből.

A hőkamera tehát nagyban megkönnyíti a szigetelést, hiszen igazán hatékony eredményt csak úgy érhetjünk el, ha tisztában vagyunk a szigetelendő nyílászáró hiányosságaival. Ha igénybe vesszük a hőkamerás vizsgálatot, a költségek megtérülésében biztosak lehetünk, hiszen a tökéletes szigetelés garantáltan visszahozza a vizsgálat árát.

Iktatva: Nyílászáró

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011