0

Novemberi kötelező biztosítás váltás

Novemberi kötelező biztosítás váltás

Az elmúlt időszak jogszabályi változásai sokak számára okoztak bosszúságot, és a jogi háttéranyag frissülése az autósokat sem kerülte el. A szokásos novemberi kötelező biztosítás váltás alkalmával érdemes tisztában lennie azzal, hogy milyen újdonságok várhatóak a 2013-as évtől a témával kapcsolatban. A Magyar Biztosítók Szövetsége többször próbálta már eloszlatni azokat a kételyeket, melyek ezzel kapcsolatban felmerültek az autósokban.

A novemberi kötelező biztosítás váltás alkalmával tehát tájékozódjon arról, hogy miként változnak a biztosítók által kínáltak jövőre! Tudnia kell, hogy az egyik lényegi tényező az lesz, hogy a társaságok évente akár többször is meghirdethetnek kgfb díjat, de emellett az ügyfeleknek évente csupán egyszer, a szerződés évfordulóján lesz módjuk felmondani a szerződést.

A díjak változásáról azonban a biztosító köteles minimum két hónappal előtte tájékoztatni az ügyfeleket, ám a korábbiakkal ellentétben ezt nem a nyomtatott sajtóban kell megtennie, hanem elegendő a megadott online felületeken. Szintén a novemberi kötelező biztosítás váltás alkalmakor informálódhat a hamarosan kötelezően alkalmazandó kártörténeti rendszer azonosító számról, amely a jövőben egyszerűbben lekövethetővé teszi a káreseményeket és azok adatainak visszakeresését.

Felelős autósként mindenképpen tájékozódjon időben, hogy ne érjék kellemetlen meglepetések a következő évtől autója biztosításával és a fizetendő díjakkal kapcsolatban! Szerződéskötéskor és a biztosító társaságok közötti keresgéléskor is érdemes a világhálót segítségül hívni.

Iktatva: Biztosítás

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011