0

XBox 360 és PS3 összehasonlítás: adatok és konfiguráció

XBox 360 és PS3 összehasonlítás: adatok és konfiguráció

Évek óta folyik arról a vita, hogy vajon melyik gyártó konzolja a jobb, és nyújt teljesebb játékélményt. A tapasztalatok eltérőek mind a megjelenítést, mind az extra szolgáltatásokat és az élettartamot illetően is, de tény, hogy a konzolok piacát az Xbox 360 és a PS3 uralják itthon és külföldön is. Elsőként érdemes kicsit a külsejüket szemügyre venni. Bár mindkét konzol használható álló helyzetben is, de a lemezolvasás miatt célszerűbb inkább fektetve elhelyezni azokat. A modern stílus kedvelőinek az Xbox 360, míg a hagyományosabb külsőt előnyben részesítőknek a PS3 nyeri el tetszését.

A technikai tudást illetően papíron egyértelműen a PS3 bizonyul erősebb gépnek, de jól tudjuk, hogy a konzolok világában az efféle adatok nem feltétlenül tükrözik azt a játékélményt, melyet a készüléktől kaphatunk. Jóval fontosabbak a személyes tapasztalatok, érdemes a választás alkalmával ezt is figyelembe venni.

A kontroller ergonómiáját és kényelmességét vizsgálva az Xbox 360 viszi a pálmát, ráadásul igen nagy népszerűségnek örvend a Kinect támogatottság, mellyel akár táncolhatunk, sportolhatunk is, így a konzol előtt töltött idő nem lesz kárba veszett.

S hogy mi alapján érdemes választani a két konzol közül? A hozzájuk kifejlesztett játékokról, az online lehetőségekről, a grafikai megoldásokról a szakmai weboldalakon, és nem utolsó sorban a gamer-ek fórumjaink olvashatunk, ahol akár kezdő konzoltulajként is hasznos információkhoz juthatunk.

Iktatva: Szórakozás - Játék

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011