0

Videókártya olcsón? Nézzük a lehetőségeket.

Videókártya olcsón? Nézzük a lehetőségeket.

Ha a PC optimális kihasználásáról van szó, akkor mindig több tényező függvényeként alakul a kényelmes, megbízható és élvezhető működtetés. Legtöbben szeretnénk olcsón megúszni az alkatrészek, nélkülözhetetlen elemek cseréjét, ám a korszerűsítésnél érdemes átgondolni, hogy mennyit költünk az egyes termékekre. Sokak számára okoz gondot a processzor megválasztása, de hasonlóképpen problémás lehet a megfelelő videokártya megtalálása. A piaci kínálat rendkívül széles, és a hétköznapi felhasználóktól kezdve a komoly játékosokig mindenki megtalálhatja azt a márkát, mely megfelel igényeinek.

 

A kérdés gyakran éppen az, hogy mennyit költsünk a videokártyára. Akár százezres nagyságrendig is elmehetünk, ám a kihasználtság szempontjából nem mindegy, mire használjuk a gépet. Ha a legújabb játékokat szeretnénk kifogástalanul futtatni, akkor bizony megéri a csúcskategóriás videokártyák között nézelődni. Sokan vannak azonban, akik munkájuk, a mindennapi kapcsolattartás, vagy a tájékozódást, szórakozást, vásárlást szolgáló internezés erejéig megelégszenek az olcsóbb videokártyákkal. Kétségkívül kaphatunk harmincezer forint környékén is kiváló minőségű grafikus kártyákat, így sikerülhet ebben az árkategóriában is megbízható darabokra bukkanni.

 

A Radeon R7 250X például kiválóan alkalmas a játékok alacsony felbontáson történő futtatására. Ha a régebbi játékok rajongói vagyunk, és szeretnénk spórolni, akkor ez a típus megfelelő lehet. Ha pár ezer forintot még rá tudunk szánni, akkor az R7 260X 2 GB-os modellje lehet a jó választás, hiszen ez az elsőhöz képest körülbelül dupla teljesítményre képes. Amennyiben a középkategóriás modellek iránt érdeklődünk, és körülbelül 50 ezer forint nagyságrendű összeget rá tudunk szánni, úgy a Radeon R9 270, vagy a Radeon R9 270X mellett érdemes dönteni.

 

Természetesen nézelődhetünk magasabb árkategóriában is, hiszen 90 ezer forint környékén már olyan videokártyákat kaphatunk, melyek kedvező fogyasztás mellett biztosítják a legjobb teljesítményt. Az olcsó videókártyák néhány kattintással elérhetőek a világhálón, így még otthonunk kényelmét sem kell elhagyni ahhoz, hogy új kedvencünket beszerezhessük. Játékrajongóknak meggondolandó, milyen típust választanak, de már elérhető árszínvonal mellett is megbízhatóan működő darabot kaphatunk a pénzünkért. Ha használt típusok mellett döntenék, akkor érdemes a magánszemélytől rendelés helyett a webáruházas lehetőséget választani, hiszen így akár garanciát is kaphatunk a megrendelt termékre.

Iktatva: Szórakozás - Játék

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011