0

Toszkána varázslatos vidéke

Toszkána varázslatos vidéke

Toszkána Olaszország egyik festői régiója. A zöld dombok és hegyek ölelésében fekvő települések, a vidéki villák, kúriák, a páratlan gasztronómia, a gazdag tradíciók és a sajátos toszkán hangulat rengeteg turistát vonz a világ minden tájáról. Ki lenne kíváncsi arra a mesés vidékre, ami olyan neves művészek ihletője volt, mint Donatello vagy Michelangelo?

Ha Toszkána, akkor Firenze. Ám a vidék a világ egyik legszebb reneszánsz városán túl is számos látnivalót tartogat, ezért érdemes más településeket is útba ejteni, például Cortona városát. A domb tetején fekvő, többezer éves múltra visszatekintő település a lenyűgöző panorámán kívül is sok élményt tartogat, akárcsak Lucca, mely szintén egyike Toszkána legszebb vidékeinek. A városfalakon kiépített sétányról különleges szemszögből csodálhatjuk meg a várost. Lucca nevezetessége a San Martino katedrális és a harangtorony.

A toszkán San Gimignano tornyai révén vált ismertté. A település helyét egykor 72, magasba szökő torony jelezte már messziről. Napjainkra ezek nagy része elpusztult, csupán 14 maradt meg belőlük. San Gimignano történelmi központja az UNESCO Világörökségei közé tartozik, ezért biztosak lehetünk benne, hogy az ott eltöltött idő alatt rengeteg élményben lesz részünk.

Pienza Toszkána déli részén fekvő kisváros, ahol a reneszánsz stílus határozza meg az utcák képét és hangulatát. Az óváros a Világörökség részét képezi. A település egy híres szülöttel is büszkélkedhet, az 1400-as években pápává választott II. Pius szülőháza ma Pienza legfőbb nevezetességeként várja a látogatókat.

Pisa szimbóluma a Ferde-torony, de óvárosát számos más építészeti emlék miatt is érdemes bejárni. Siena egykor Itália leggazdagabb városa volt, ma Toszkána egyik legszebb történelmi települése.

Iktatva: Utazás - Szállás

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011