0

Tippek tavaszi fáradtság ellen

Tippek tavaszi fáradtság ellen

Bár néhány napja még hó borította a tájat, de a gyors olvadás, és a nappali felmelegedés is mind arra utalnak már, hogy a tavasz bizony itt van. Ám amellett, hogy örülünk a napsütéses időnek, a fűtési költségek csökkenésének, és annak, hogy a téli kabátokat lassan vékonyabbra cserélhetjük, sokan szenvedünk az ilyenkor tapasztalható tavaszi fáradtságtól. 

Még ha egész télen odafigyeltünk a vitaminbevitelre, a testmozgásra, akkor is előfordulhat, hogy szervezetünk bizony kimerül a tél végére. Ilyenkor friss zöldség és gyümölcs után sóvárgunk már, és munkabírásunkon is meglátszik, hogy tartalékaink lemerültek. De mit is tehetünk tavaszi fáradtság ellen? Bár nem csak ebben az időszakban lenne fontos az egészséges életmódra való odafigyelés, de tény, hogy ilyenkor kiemelt jelentőséget élvez az.

Tavaszi fáradtság ellen legjobb módszer a testmozgás, s a hőmérséklet lassan azt is megengedi, hogy a szabadban tegyük azt. A vitaminbevitelt akár étrend kiegészítőkkel is kiegészíthetjük, vagy egy néhány napig tartó citromkúra is gyorsan érezteti hatását, ráadásul segít is megszabadulni a felesleges kilóktól.

Apropó, túlsúly! A tavaszi fáradtság ellen való küzdelemben tartson néha egy-egy méregtelenítő napot, amikor megszabadítja szervezetét mindattól, amire nincs szükség, és a bélrendszerben lerakódott, akár puffadást is okozó anyagoktól. Hasonló jó eredménnyel zárulhatnak a léböjtkúrák is, melyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az egészségükre odafigyelők körében.

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011