0

Tippek a fürdőszoba kialakításához

Tippek a fürdőszoba kialakításához

A fürdőszoba otthonunk azon helyisége, ahol az egész napos rohanás és munka után újult erőre kaphatunk. Berendezése és felszereltsége részben anyagi lehetőségeinktől és otthonunk kialakításától függ, de némi fantáziával és ötletességgel igazi wellness oázist varázsolhatunk lakásunkba.

A fürdőszoba berendezésekor lényeges szempont, hogy minden szükséges szépségápolási termék és műszaki cikk  elhelyezhető legyen, hiszen ezeket ebben a helyiségben használja a család. A túlzsúfolt, porosodó polcok és műanyag állványok helyett sokkal esztétikusabb látványt nyújt a nagy tárhellyel rendelkező fürdőszobaszekrény, melyből akár többet is beszerezhetünk, ha a fürdőszoba méretei engedik. Az olyan apróságok, mint a körömlakkok, vagy a sminkkészletek a legpraktikusabban fonott kosárkákban helyezhetőek el, melyek megjelenésükkel hozzájárulnak a helyiség természetességéhez. Ezekhez hasonlóan a mosásra váró ruhákat is célszerű kosárban elhelyezni, hiszen a műanyag tároló alkalmatosságokban fennáll a penészesedés veszélye.

Apropó, penész! A fürdőszoba lakásunk egyik penésznek leginkább kitett helyisége. A folyamatos nedvesség jelenléte megköveteli a minél gyakoribb szellőztetést. Ha ez az épület adottságaiból adódóan nem kivitelezhető, törölje szárazra a felületeket, amilyen gyakran csak lehet, és a törölközőket szárítsa a szabad levegőn!

Burkolóanyagok és falfestés terén valójában a fantázia szabhat csak határt a fürdő megjelenésének, és manapság már korántsem kell ragaszkodnunk a kék színhez, vagy a hagyományos fehér csempékhez. Válasszon bátran merészebb színeket és burkolóanyagot, díszítse a falakat és a szabad felületeket tengeri herkentyűkkel, díszkavicsokkal, hogy fürdőszobájában érezhesse a  víz és a természet egyvelegét!

Iktatva: Otthon

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011