0

Tésztaételek sütőben – mennyei, laktató finomságok sok zöldséggel

Tésztaételek sütőben –  mennyei, laktató finomságok sok zöldséggel

Tésztaételek kapcsán először a magas szénhidráttartalom és a elhízás veszélye jut eszünkbe. Tény, hogy a rendszeresen fogyasztott tésztás finomságok nem kedveznek a testsúlynak, de időnként igazán engedhetünk a csábításnak, hiszen kevesen vannak, akik szívesen ellenállnak a tésztára olvadt sajtnak, és az összetevők mennyei ízkombinációjának – pláne, ha a sütőből kerül elő az egyveleg. Ha gyorsan szeretné laktató falatokkal meglepni családját, vagy egyszerűen csak nem tudja, milyen étel is kerüljön az asztalra, nézzen körül a hűtőben! A kreatív sütés-főzés alapja, hogy nem feltétlenül kell egy-egy receptet követni az elkészítéskor, az alapanyagok felcserélhetőek aszerint is akár, hogy éppen mi van otthon.

Ha úgy dönt, hogy tésztás finomságot készít, feldobhatja az ízvilágot sütőben sütéssel. Természetesen ez nem csak a gyakran alkalmazott reszelt sajt olvadó látványa miatt bizonyul jó döntésnek, hanem azért is, mert a tésztát kedve szerint dúsíthatja zöldségekkel. Ez utóbbiak a kalóriák szempontjából némileg ellensúlyozzák a tészta jelentette többletet, sőt, jól átsülve olyan ízkombinációkat eredményeznek, melyek után még azok is elismerően szólnak majd, akik egyébként nem kedvelik a húsmentes ételeket. Természetesen kerülhet a tésztához darált hús is, így egészen különleges, olaszos ízeket érhet el a megfelelő fűszerek használatával a tésztaételek sütőben sütésekor. Az oreganóval, bazsalikommal, rozmaringgal szinte lehetetlen mellényúlni, pláne, ha paradicsom, vagy legalábbis valamilyen sűrítmény is kerül a tésztára.

A kalóriákra ügyelve választhat zsírszegény mozzarella sajtot a tésztaételek sütőben történő készítésekor, de mindenképpen ügyeljen a sütési időre, nehogy odaégjen. Ha szeretné, hogy a felhasznált zöldségek minél több vitamint és ásványi anyagot megőrizzenek a hőkezelés ellenére is, akkor érdemes gőzsütőt beszereznie. Ezzel a készülékkel lerövidítheti a sütés hosszát, nem száradnak ki az összetevők, és lehetőség szerint több értékes mikrotápanyag megmarad az elkészült finomságban, mint hagyományos sütő esetében.

A tésztaételek sütőben változatos ízekkel, pompás látvánnyal és szinte kimeríthetetlen alapanyag kombinációkkal szolgálják a minőségi étkezéseket. Használjon olajos magvakat, zöldségeket minden mennyiségben, és a szénhidrát ellenére is ízletes és főként egészséges fogásokat varázsolhat az asztalra!

 

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011