0

Repülőjegy vásárlás – valóban biztos és kiszámítható?

Repülőjegy vásárlás – valóban biztos és kiszámítható?

Utazási szokásainkat figyelembe véve már évek óta első helyen áll a célállomás repülőgéppel történő megközelítése. Rohanó világunkban, ahol nem csupán a munkaidő, de a szabadságra fordított napok száma is percre pontosan meghatározott, igen fontos, hogy úgy tudjuk utazásunkat tervezni, hogy minél több idő jusson kikapcsolódásra és pihenésre.

Sokan esküsznek az autóval történő utazásra, hiszen így módjukban áll számos olyan helyet is felkeresni, melyeket a kétségtelenül sok előnnyel járó repülőgépes utazás során lehetetlen lenne. Általánosságban mégis elmondható, hogy a kényelem és az időtakarékosság lényegesebb szempontoknak minősülnek ennél. Bár a repülőjegyek – természetesen úti céltól és a megvásárlás időpontjától függően – borsos áron kerülnek értékesítésre, mégis több ezren választják ezt az utazási formát.

A bizalom egyre nagyobb a légitársaságok iránt, és a gyanútlan vásárlónak fel sem merül a fejében, hogy egy ekkora számú földi és légi személyzetet eltartó, valamint hatalmas gépi arzenállal felszerelt cég kerülhet olyan helyzetbe, hogy a megvásárolt méregdrága repülőjegy esetleg elvész egy csődeljárás alkalmával. Sajnos a jelenleg Magyarországon tapasztalt helyzet bebizonyította, hogy a gazdasági válság és a légitársaságok magas kiadásai vezethetnek egy efféle senki által nem kívánt szituációhoz.

Folynak a találgatások és a jogi procedúra azzal kapcsolatban, hogy mi is lesz a sorsa annak a számos repülőjegynek, melyeket tulajdonosaik megváltottak, ám esély sincs arra, hogy felszálljanak a már egy ideje nem induló gépekre. A megoldás és a kártérítés talán csak valahol a távoli jövőben történik meg.

Iktatva: Utazás - Szállás

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011