0

Padlószőnyeg helyett válasszon szalagparkettát!

Padlószőnyeg helyett válasszon szalagparkettát!

Lakásfelújítás előtt áll, és szeretné a már lestrapált padlószőnyeget valami ízlésesebbre cserélni? A szalagparketta tökéletes megoldásnak bizonyul ez esetben. Nem véletlen örvend egyre nagyobb népszerűségnek, hiszen amellett, hogy a természet hangulatát varázsolja otthonába a jó esetben fából készült burkolóanyag, de tisztán tartása is jóval könnyebb, mint a padlószőnyegé.

Napjainkban sajnos egyre többen szenvednek allergiás megbetegedésektől, s a padlószőnyeg alkalmazása csak tovább rontja a helyzetet, hiszen gyakorlatilag kiirthatatlanok az alatta megtelepedő házi poratkák. Otthona higiénikusabbá tételének érdekében is javasolt a szalagparketta beépítése, hiszen felülete könnyen tisztítható, és napi szinten egyszerűen eltávolítható róla az allergiát okozó poros szennyeződés.

Ha házilag kívánja megoldani a parkettázást, erre az eshetőségre is tökéletes választásnak bizonyul a szalagparketta, hiszen egyszerű, egymásba pattintható csatlakozási pontjainak köszönhetően még a laikusok is könnyedén elsajátíthatják a munkafolyamatot már az első néhány sor letétele után. Csupán néhány, minden háztartásban fellelhető eszköz szükséges a munkához, a méretre vágáshoz, és már indulhat is a néhány óra alatt befejezhető munka. Arra azonban feltétlenül ügyeljen, hogy a padlószőnyeget tökéletesen távolítsa el, és készítse elő a parkettázandó felületet a szakáruházakban kapható anyagok segítségével, így strapabíróbb lesz a végeredmény, valamint a hő-, és hangszigetelés szempontjából sem elhanyagolható ez a kezdeti folyamat.

Szalagparketta vásárlásakor érdemes odafigyelnie arra, hány rétegből tevődik össze a választott típus, valamint milyen felületkezelési eljárásoknak vetették alá, hiszen karc-, és kopásállósága nagymértékben ettől függ majd.

Iktatva: Otthon

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011