0

Otthoni edzés súlyzóval

Otthoni edzés súlyzóval

Idő hiányában mind többen választják az otthon is elvégezhető edzésformákat, melyekhez az interneten, vagy éppen a választott fitnessz videókban számos hasznos tanácsot kaphatunk. Az egyik leghatékonyabb formának bizonyul az otthoni edzés súlyzóval, ugyanis alig akad olyan testrészünk, melyet ne formálhatnánk súlyok segítségével hatékonyan.

Szakáruházakban, vagy akár az internetről rendelve beszerezhetünk szetteket, melyeket erőnlétünknek megfelelően kombinálhatunk, hogy minél eredményesebb lehessen az otthoni edzés súlyzóval. A saját testsúlyunkat használó edzésformák is remekül kiegészíthetőek csukló-, vagy bokasúlyokkal. 

A hölgyek gyakran megijednek a súlyok használatától, s attól tartanak, hogy vastag, férfias idomokra tehetnek szert velük. Nagy súlyok használatával valóban megindulhat a tömegnövelés, de kisebbekkel nagy ismétlésszámban dolgozva szálkás, edzett, ugyanakkor nőies testrészeket valósíthatunk meg. Természetesen nagyon fontos ez esetben is, hogy a húzó-, és feszítőizmokat egyaránt terheljük, mindkét oldalra dolgozzunk, valamint figyeljünk oda a bemelegítés és a légzés fontosságára.

Az otthoni edzés súlyzóval kitűnő eredményeket produkálhat, ha kitartóan és következetesen edzünk, és mellette nem feledkezünk meg a táplálkozásról sem. Ha az asztalra szénhidrátban gazdag, egészségtelen, cukros ételek kerülnek, akár el is felejthetjük célkitűzéseinket a vonzóbb külalakkal kapcsolatban. Felejtsük el a semmittevéssel töltött hétvége délutánokat, és ha nincs is kedvünk kimozdulni a lakásból, akkor kedvenc filmünk közben is elvégezhetjük az edzéstervünknek megfelelő ismétlésszámban a súlyzós gyakorlatokat.

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011