0

Nizza a francia riviéra gyöngyszeme

Nizza a francia riviéra gyöngyszeme

A francia Riviéra egyik leghíresebb városa Nizza, melyet turisták tömegei keresnek fel az év minden szakában. A Földközi-tenger gyöngyszeme egykor a társadalom legtehetősebbjeinek találkozóhelye volt. Jellegében Nizza még ma is sok vonást őriz ebből az időből, hiszen tengerpartját rendre teltházas, világhírű luxusszállodák szegélyezik.

A Nizzába látogatók a francia és olasz hangulat sajátos keveredését élvezhetik, ami a település határközeli fekvése révén alakult ki. A város számos látnivalóval és csodás strandokkal kényezteti a turistákat. Óvárosa, La Vieux Nice középkori terekkel, barokk épületekkel, szűk sikátorokkal teletűzdelve a város egyik leglátványosabb része. Többek közt itt található az Opera és a Cours Saleya, a szabadtéri piac is, ahol Provence minden ízét is illatát felvonultatják az árusok. A tengerpartról is jól látható a város feletti Várhegy oldalában alázúduló vízesés. A középkorban vár állt itt, de amikor leomlott, már nem építették újjá, hanem egy szép parkot hoztak létre a területen.

A Promenades des Anglais Nizza városának olyan jelképe, mint Párizsnak az Eiffel-torony. Kialakítása az 1700-as évek második felében kezdődött, amikor az egyre nagyobb méreteket öltő idegenforgalom igényt támasztott arra, hogy a tengerpart még élvezhetőbb legyen. A hosszan elnyúló parti sétányon nemcsak a turisták, de a helyiek is szívesen tölti idejüket. A Földközi-tenger lenyűgöző panorámáját az út túloldalán található kávéházak és éttermek gasztronómiai különlegességei teszik még teljesebbé.

Történelmi látnivalói és nagyszerű fekvése révén Nizza jelentős turisztikai célpont, emellett a környék központja, azaz egy nyüzsgő nagyváros, mely fontos gazdasági és közigazgatási szerepet tölt be Dél-Franciaországban.

Szerző: Sulinova.hu

Iktatva: Utazás - Szállás

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011