1

Nagy divat a hajhosszabbítás

Nagy divat a hajhosszabbítás

Manapság a hajhosszabbítás igen nagy divat lett, azonban sokan nem tudják, hogy mekkora veszélyeket rejt az, ha nem a megfelelő szalonban, hanem pédául egy helyi fodrásznál csináltatjuk a hosszabbítást. Ezeknek a fodrászoknak legtöbbször nincsenek meg a megfelelő eszközeik és sajnos sokszor a tudásuk is erősen hiányos.

Milyen veszélyekkel járhat egy hajhosszabbítás? Nos rengeteg hibát véthetnek, most azonban csak a legygakoribb hibákra térünk ki.

Sokszor megesik az, hogy a fodrász, aki most vette fel szolgáltatásai közé a hajhosszabbítást nem gyakorolt eleget más “teszt alanyokon”. Ilyenkor nem veszélyekről beszélünk, csupán elvesztegetett pénzről. Amennyiben nem elég biztos a dolgában könnyen rosszul helyezheti fel a póthajakat, ami esztétikailag igen szembetűnő lehet. Ezek után kénytelenek leszünk keresni egy szalont ahol ezt a hibát orvosolják, így kétszer fizetünk a hajhosszabbításért.

Gyakran előfordul az is, hogy a fodrásznak nincsenek megfelelő kapcsolatai, így gyér minőségű, sok esetben mű póthajat használ a hajhosszabbításhoz. Ez több problémához is vezethet. Legtöbbször a haj kezelhetetlenné válik, kifésülhetetlen lesz, azonban amikor mégis megpróbáljuk kifésülni, akkor lepotyognak a póthajak. Esztétikailag sem mutatnak túl jól, laikus szem is egyből észreveszi a különbséget. Az ilyen hajakat a legtöbbször felár ellenében távolítják el a fejről.

A legrosszabb eset az amikor az illesztési pontokon nem a megfelelő anyagot használják. Találkoztunk olyan esettel, amikor a kedves ügyfél elöző fodrásza a hajhosszabbítás alkalmávat gyantát használt az illesztéseknél. Sajnos itt sokszor csak az olló segített az elvávolításban, de amikor nem volt szükség ollóra, akkor is kínszenvedés volt eltávolítani a helytelenül felhelyezett póthajakat.

Mi a megoldás?
A hajhosszabbítás elött járjon utána akár az interneten is annak, hogy mely szalonok és hajhosszabbító mesterek megbízhatóak. Nézzen utánna a technikáknak. Kérjen referencia munkákat, ellenőrizze a visszajelzéseket. A megbízható szalonok gyakran drágábbak mint versenytársaik, de gondoljon bele: Megéri akár kétszer is kifizetni egy hajhosszabbítást, ami csak kínszenvedést okoz?

Iktatva: Egészség - Szépség

Egy hozzászólás "Nagy divat a hajhosszabbítás"

  1. Lolly Hair szerint:

    Kedves Sulinova.hu és Látogatók!

    A Lolly Hair hajstúdió nevében, tökéletesen egyetértünk a cikkel és nagyon örülünk hogy erre felhívták a figyelmet mert számtalan elrontott hajat javítanak hajhosszabbítóink. Sokszor fodrászok végeznek rossz hajhosszabbítást. A fodrászat és a hajhosszabbítás két teljesen külön szakma! Vigyázat mert egy rosszul felhelyezett póthaj, viselése alatt és eltávolítása után MARADANDÓ KÁROSODÁS keletkezik a saját hajban!

    Köszönjük a figyelmet!
    Szép napot mindenkinek: Lolly Hair csapat

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011