0

Mozgás depresszió ellen

Mozgás depresszió ellen

Hazánkban nem csak az elhízás, de a depresszió is népbetegségnek számít. Sajnos tény, hogy a külföldi tapasztalatokhoz mérten még mindig lemaradás mutatkozik nálunk e téren a felfogással kapcsolatban, és előszeretettel fogják rá a depressziós betegre, hogy csak figyelemfelkeltés, és hiszti áll a háttérben. Fontos lenne, hogy legalább az adott személyhez közel álló családtagok észrevegyék a probléma súlyosságát, hogy adott esetben segítséget tudjanak nyújtani neki.

A segítség nem feltétlen a szakorvosi kezelést, és a sajnos oly gyakran felírt feszültségoldók és antidepresszánsok szedését jelenti, hanem sokkal inkább az életmódváltáshoz szükséges támogatás megadását. Mivel a kedély-, és pánikbetegségek hátterében sokszor feldolgozatlan események, stressz és önbizalomhiány állnak, így javasolt olyan módszert választani, mely ezeken is segít.

A mozgás depresszió ellen az egyik legjobb választásnak bizonyul, hiszen nem csak az önértékelésre van pozitív hatással, de segít levezetni a feszültséget is. Legyen a cél a fogyás, és ezzel együtt az önbizalomnövekedés, vagy a negatív gondolatok elhessegetése, a mozgás depresszió ellen képes kiváltani azt a hatást, amit talán feszültségoldók több hónapos szedése sem.

Válasszon olyan edzésformát, amely közel áll Önhöz, és szívesen végzi majd! Lehetőség szerint a szabadban mozogjon, vagy döntsön közösségben végezhető mozgástípus mellett, hiszen így nem érzi majd egyedül magát, új kapcsolatokra, barátságokra tehet szert, miközben hangulatingadozásai is kedvező irányba változnak majd! Bár hazánkban még mindig kevesen ismerik el, de a tapasztalatok által is alátámasztott, hogy a mozgás depresszió ellen az egyik legjobb módszer.

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011