0

Mit tehetünk lefolyó dugulás ellen?

Mit tehetünk lefolyó dugulás ellen?

Minden háziasszony otthonában előfordul időnként a dugulás, és még a legkörültekintőbb lefolyó használat ellenére is gond lehet azzal. De mit tehetünk lefolyó dugulás ellen? Mikor érdemes a szaküzletekben kapható csodaszereket alkalmazni? A legtöbb vélemény megegyezik abban, hogy nagy részük inkább alkalmas megelőzésre, mint a már kialakult helyzet orvoslására.

Fontos tudnia, hogy nem mindig az ételmaradékok okolhatóak a dugulásért, hiszen maga a zsiradék is képes lerakódni a konyhai lefolyó csövének falán, s ezt a túlzott mosogatószer használattal párosítva már kész is a probléma. Lefolyó dugulás ellen számos praktika ismert, melyeket a konyhában hasznosíthatunk, így a forró víz, az ecet, de a szódabikarbóna is ismert a házilagos módszerek közül.

Hasonló a helyzet a fürdőszobában is, ahol lefolyó dugulás ellen azzal tehetjük a legtöbbet, ha az előírt mennyiségű mosóport használjuk, vigyázunk a lefolyóba kerülő hajszálak mennyiségére, valamint a tusfürdőt, habfürdőt is mértékkel öntözzük a kádba, zuhanytálcára. A szakemberek mind azon a véleményen vannak, hogy a háziasszonyok rendszeresen többet fogyasztanak el ezekből a termékekből, mint az feltétlenül szükséges lenne.

Lefolyó dugulás ellen választhatunk a boltok polcain sorakozó duguláselhárító szerekből, de ha ezek sem nyújtanak segítséget, akkor célszerű szakemberhez fordulni. A dugulások egy részének hátterében akár csőrepedés, vagy csőtőrés is állhat, ami bizony már bontással járó javítást tesz szükségessé.

Iktatva: Otthon

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011