0

Mit érdemes venni kullancs ellen kutyáknak?

Mit érdemes venni kullancs ellen kutyáknak?

A jó idő beköszöntével az állatbarátok is egyre több időt töltenek kedvencükkel a szabadban, ám érdemes tisztában lenni azzal, hogy bizony veszélyekkel is járhat a kutyák számára egy-egy túra, vagy erdei kirándulás. A kullancsok éppen úgy problémát jelenthetnek a bundás négylábúak számára, mint gazdáiknak. Nem kell azonban ezért lemondani a közös programról, hiszen a megfelelő termékek kiválasztásával védelmet biztosíthatunk háziállatunk számára az élősködőkkel és kullancsokkal szemben.

A kullancs és bolhaírtó cseppek egyszerűen használhatóak, és a kullancsokkal szemben egy hónapon át tartó védelemben lehet része állatunknak. Bár kaphatóak némileg olcsóbb fajták is, de ha garantáltan szeretnénk megóvni kedvencünket, érdemes a minőséget megfizetni. Vásárláskor érdemes tisztában lenni az állat súlyával, hiszen ez alapján választja ki a szakember a szükséges mennyiséget.

Természetesen választhatunk a széles védő nyakörv kínálatból is, melyek jóval kedvezőbb áron érhetőek el, mint a cseppek. A speciális megoldások kedvelői számára fejlesztették ki azokat a medálokat, melyek nyakörvre erősíthetőek, s vegyszer-, és illatanyagmentesen biztosítanak védelmet a kullancsokkal szemben, akár két éven keresztül.

A nyakörvek talán a leginkább elterjedtek, köszönhető ez annak is, hogy a tetvek, a szúnyogok és a bolhák is messziről elkerülik állatunkat, ha ilyen kullancs elleni védelem mellett tesszük le voksunkat.

A kullancsok elleni nyakörv választékban többféle hatóanyaggal rendelkező változat is helyet kapott, melyek eltérő ideig biztosítanak védelmet. A választáskor érdemes odafigyelni erre, nehogy védettnek gondoljuk kedvencünket tovább, mint azt a termék szavatolná.

A samponok és kifejezetten a kutyák számára kialakított rovarölőszerek közül is választhatunk felelős állattartóként, előtte azonban célszerű átgondolni, mennyire kedveli a kutya a fürdést. A bolhák, tetvek és atkák ellen szintén hatékony szerekkel az állat fekvőhelyét is fertőtleníthetjük, így nem fordulhat elő, hogy néhány nap múlva újra vakarózni kezd majd a kis kedvenc. Ne hanyagolja el a kullancsok elleni védelemre való odafigyelést, hiszen akár a kutya egészsége is múlhat rajta! Kalandra fel, kiránduljon, túrázzon kedvencével, de ne feledkezzen meg védelméről!

Iktatva: Szórakozás - Játék

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011