0

Milyen megtérüléssel érdemes számolni hőszivattyú esetén?

Milyen megtérüléssel érdemes számolni hőszivattyú esetén?

Sokak számára fontos, hogy otthonuk komfortos legyen, ezért a hőszivattyú kiválasztása is egy igen fontos feladat. Fűtés korszerűsítés, vagy az új építésű lakóházak fűtésének kialakítása során is oda kell figyelni, hogy a megfelelő szivattyút válasszuk ki. A megfelelő levegő-víz hőszivattyú kiválasztásával a környezetből nyert hőenergia segítségével lehet a lakásokban a melegvizet előállítani és gondoskodni a fűtésről.

A Panasonic készülékei

A Panasonic is kínálja termékeit a hőszivattyúk piacán, amelynek megvásárlását érdemes megfontolni. A legjobb hőszivattyúk elérnek  akár 75% hatásfokot is, a maradék 25%-ot pedig villamos hálózatból lehet kinyerni. Minden ingatlan esetében elmondható, hogy a rezsiszámlák között a villany nagyságrendileg az egyik legmagasabb. Ennek a területnek a korszerűsítése vagy kiépítése nagyon fontos a megtakarítás szempontjából. Azoknál az ingatlanoknál, ahol a hagyományos gázkazánokat használják, akár 40%-kal is magasabb rezsiköltséget kell minden hónapban elviselni. A hőszivattyú nem számít újdonságnak, hiszen már nagyon régóta forgalmazzák, ám csak mostanában kezdik el megérteni ennek költséghatékony mivoltát. A hőszivattyúkat folyamatosan fejlesztik és évről évre sokkal modernebb berendezéseket dobnak piacra a multi cégek. Az árak ezzel szemben egyre lejjebb mennek, így mindenkinek érdemes megfontolnia egy korszerűsítést.

Milyen előnyei vannak a hőszivattyú beszerelésének és hol lehet használni?

A hőszivattyúkat új vagy akár régi épületeknél is lehet használni a hűtésre, a fűtésre és a melegvíz előállítására egyaránt. Emellett a kazánra, a klímára és a bojlerre már nem is igazán lesz szükség. Ezek a hőszivattyúk már a meglévő napelemekhez is könnyedén csatlakoznak és így költséghatékony, valamint környezetbarát megoldást biztosítanak.  Nagyon sok ingatlanban az okos otthon megoldásokat alkalmazták még jó pár évvel ezelőtt is, jó hír, hogy ezekkel a rendszerekkel is kompatibilisek, azaz könnyedén csatlakoztathatók. Az elmúlt években a téli időjárás nem volt túl kedvező, hiszen sokszor -15-20 fok is volt az átlaghőmérséklet. Ezek a rendszerek ilyen alacsony hőmérsékleten is képesek a zavartalan működésre.

Iktatva: Építkezés

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011