0

Milyen diétát érdemes választani?

Milyen diétát érdemes választani?

A tavasz közeledtével mind több ruhadarab kerül le rólunk és magától értetődő, hogy legjobb formánkat szeretnénk hozni a közelgő szabadtéri programok, és a nyaralás alkalmával. Március közepén még közel sincs késő elkezdeni az edzést és a diétát, hiszen bőven van időnk formába lendülni a nyári időszakra még akkor is, ha netán 10-20 kiló felesleg is van rajtunk.

Nem csak egészségügyi, hanem esztétikai és lelki okokból is rendkívül fontos, hogy a számunkra leginkább megfelelő fogyókúra mellet tegyük le voksunkat. Az interneten böngészve, vagy a női magazinokban folyamatosan széles választékkal találjuk szembe magunkat, ami a diéta típusokat illeti, és néha valóban nem egyszerű kiválasztani azt, amelyik majd betarthatóságát és hatékonyságát illetően is eredményre vezet esetünkben.

Érdemes elgondolkodnunk azon, mennyire bírjuk a drasztikus megoldásokat, mert ez esetben gyorsan célravezető például a káposztaleves diéta, vagy az úgynevezett 13 napos fogyókúra, melyek akár 10 kilótól is megszabadíthatnak, ám betartásuk nem éppen könnyű. Ha némileg kíméletesebb, ám hosszabb ideig tartó módszer mellett tenné le voksát, javasolt a szétválasztó diétán alapuló 90 napos fogyókúra, mely során még a szénhidrátot sem kell nélkülöznie.

Lényeges, hogy minden fogyókúrázó tisztában legyen azzal, milyen gyakorisággal szabad alkalmazni egy-egy kúrát, valamint a napi több liter folyadékfogyasztás sem elhanyagolható, különösen a lúgosító és méregtelenítő diéták esetében. Ha bármilyen komoly egészségügyi panasza van, feltétlenül kérje ki orvosa véleményét, mielőtt belevág a diétázásba! Kombinálja lehetőség szerint mozgással a kúrát, és az eredmény garantáltan nem marad el!

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011