0

Mik a legfontosabb szempontok beépíthető sütő választáskor?

Mik a legfontosabb szempontok beépíthető sütő választáskor?

Napjainkban egyetlen konyhából sem hiányozhat a sütő, s ha a beépíthető változat mellett dönt, még akkor is számos kérdés adódik arra vonatkozóan, hogy melyik típus bizonyul a legjobbnak. Cikkünkben azt igyekezzük most összegyűjteni, melyek azok a legfontosabb jellegzetességek, melyek a modern beépíthető sütőkre jellemzőek, ezeket tehát mindenképpen érdemes szem előtt tartania a választás alkalmával!

Bár kétségtelen, hogy a funkciónak való tökéletes megfelelés az elsődleges szempont, de manapság már a design mellett sem mehetünk el. A lakberendezési, belsőépítészeti megoldásokhoz maximálisan illeszkedő beépíthető sütőket választhat a konyha kialakításakor, s mind a forma-, mind a színvilágot illetően olyan készüléket vásárolhat, mely illeszkedik konyhájába. A hagyományos, hőlégkeveréses, vagy gőzpárolós kialakítás minden igényt kielégítően szolgálja a sütés kényelmét.

Ma már vége azoknak az időknek, amikor sokáig kellett várnia a sütő felmelegedésére. Nem csak a gyorsaság szól a mai kor beépíthető sütői mellett, hanem mindaz a tudás is, amellyel még kezdő háziasszonyok számára is kitűnő választásnak bizonyulnak. Az Electrolux az újabb sütőit “intelligens” jelzővel illeti, hiszen mindazokkal a funkciókkal rendelkezik, melyek egyetlen gombnyomással gondoskodnak az ételek tökéletes elkészültéről. Mivel nem értünk mindannyian a konyhaművészethez mesterfokon, így jól jön egy olyan segítőtárs, mely előprogramozott receptekkel, húshőmérővel és elektronikus időzítővel szolgálja a konyhai teendők sikerességét.

Bizonyára Ön is tudja, hogy mennyi kellemetlenséggel jár a sütés utáni takarítás. Ha erről a teendőről szívesen lemondana, válasszon olyan sütőt, mely bevonatánál fogva távolítja el az odaégett szennyeződéseket. Dönthet az úgynevezett pirolitikus sütők mellett is, melyek magas hőmérsékleten üzemelve égetik el mind a zsírt, mind a kifröccsent húsdarabkákat, hogy Önnek a finomságok elkészülte után semmi gondja ne legyen a takarítással.

A már korábban említett gőzsütő azoknak ajánlott, akik szeretnék a sütési időt lerövidíteni, és emellett azt is fontosnak tartják, hogy az ételek vitamin-, és ásványi anyag tartalma minél teljesebben megmaradjon. A beépíthető sütőválaszték mind árak, mind márkák terén igen széles, a választáskor vegyen hát figyelembe több szempontot, és egyéni sütési igényeit!

Iktatva: Otthon

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011