0

Miért válasszunk biztonsági ajtót? Itt az 5 legfontosabb előnye!

Miért válasszunk biztonsági ajtót? Itt az 5 legfontosabb előnye!

Lakásfelújítás előtt áll? Szeretné, ha otthona nem csak kényelmes és esztétikus, de egyúttal biztonságos is lenne? Nem véletlen örvend a biztonsági ajtó egyre nagyobb népszerűségnek, hiszen manapság ez a berendezés nyújthat megfelelő védelmet az illetéktelen behatolók ellen. Az elavult zárakkal rendelkező, silány minőségű ajtók sajnos nem csak a biztonság, de a hő-és hangszigetelés terén is hagynak maguk után kívánnivalót. Természetes, hogy legtöbben szeretnénk otthonunkat a béke szigetének tekinteni, s ennek érdekében a megfelelő nyílászárók választásával sokat tehetünk. A kültéri biztonsági ajtó (pl: https://www.unisec.hu/kulteri-biztonsagi-ajtok.html)  mellett a panellakásokba ajánlott verziók is széles választékban elérhetőek, maximális biztonságot nyújtva ezzel privát szféránk számára.

 

  1. Az esztétikus megjelenés nyílászáróknál is fontos

 

A kényelmes otthon nem csak a funkció kapcsán mutatkozik meg, hanem a stílus és az esztétikum terén is. Hogyan is várhatnánk el a lakástól, hogy ott jól érezzük magunkat, ha megjelenését illetően nem nyeri az tetszésünket el? Napjainkban már nem csak bútoraink és textíliáink színét választhatjuk meg, hanem erre a nyílászárók terén is lehetőségünk van erre. A műanyag nyílászárók is elérhetőek faerezetű mintával és persze a beltéri biztonsági ajtó (http://www.hisecdoors.hu/belteri-biztonsagi-ajto-a-betoresek-ellen/) terén is többféle kialakítás közül válogathatunk.

 

  1. Hangszigetelés, ami társasházban különösen jól jön

 

Panelekben és téglaépítésű társasházakban is különösen jól jön a megfelelő hangszigeteléssel rendelkező ajtó. Ha élt már hasonló ingatlanban, akkor pontosan tudja, hogy a lépcsőház ajtaján levő zár nem mindig működik optimálisan, s ha mégis, akkor is sok idegen ember bejön a házba. Ilyenkor szokott előfordulni az a kellemetlenség, hogy a lakók rokonai, barátai gyakran nem tartják be az alapvető együttélési szabályokat sem, és a lépcsőházban hangoskodva vonulnak el az ajtó előtt. Biztonsági ajtó használatával kikerülhetőek ezek a zavaró tényezők.

 

  1. Energiatakarékosság minden hónapban

 

Csillagászati összegeket költ a fűtésre? Mindegy, hogy a téli zimankóról van szó, vagy a nyári klímahasználat idejéről, a rezsiköltségeket igencsak megdobják az erre szánt összegek. A megfelelő minőségű és kialakítású nyílászárók nagy segítséget jelenthetnek abban, hogy kialakítható legyen az optimális belső mikroklíma, és ugyanakkor ne is kelljen vagyonokat kifizetni a hűtésért, fűtésért.

 

  1. Védelem a szagok ellen

 

Dohányfüst a lépcsőházban? Az utcáról beszűrődő szmog és por? Mindez a kellemetlenség kiküszöbölhető azzal, ha nyílászáró választás során a kimagasló minőséget részesítjük előnyben. Ugyan az ajtók és az ablakok cseréje korántsem olcsó mulatság, de érdemes rá mindenképpen úgy tekinteni, mint a jövőre szóló befektetésre. Nem elhanyagolható az sem, ha az ideális ajtónak köszönhetően nem fog beszűrődni a lépcsőházból az ezerféle étel illata, amit éppen a szomszédok készítenek.

 

  1. Hatékony betörésvédelem

 

A biztonsági ajtó nem véletlen kapta ezt az elnevezést, ugyanis többpontos zárrendszerrel szolgálja az otthon védelmét. Mindegy, hogy társasházban élünk, vagy családi házat tudhatunk magunkénak, az illetéktelenek elleni védelem központi jelentőséggel bír. Korszerű kamerás megfigyelőrendszerek közül válogathatunk, de ugyanakkor a biztonsági ajtó mellett sem mehetünk el. Érdemes erre akkor is gondolni, ha a terasz felőli ajtókról van szó, vagy az ablakok cseréje válik aktuálissá. Míg a betörők a hagyományos zárakkal szinte másodpercek alatt elboldogulnak, addig a korszerű zárak bizony igencsak feladják a leckét nekik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ilyen ajtókat általában kerülik, hiszen hosszadalmas és problémás lenne feltörésük, sőt, az igazán jó minőségű darabok esetében ez egyenesen lehetetlen.

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011