0

Miért nem indul be a fogyás? – hasznos tippek

Miért nem indul be a fogyás? – hasznos tippek

Akik a strandszezonra tökéletes formában szeretnék tudni magukat, még nincs késő belevágni a fogyókúrába. A melegebb hónapok beköszöntével egyébként is kevesebbet eszünk, s ha az elfogyasztott ételek minőségére, és emellett természetesen a testmozgásra is odafigyelünk, akkor júniusig akár 10 kilótól is megszabadulhatunk anélkül, hogy az egészségünk rovására menne. 

Sokan nem értik, hogy a diéta ellenére miért nem indul be a fogyás. Nyilvánvaló, hogy az életmódunkból adódóan felhasználtnál kevesebb kalória fogyasztásával testünk raktáraiból meríti a további szükségest, de azt is hasznos tudni, hogy legelőször az izmok épülnek le. Ha tehát elhanyagolja az edzést, ne is várja, hogy a felesleges zsír a kellő helyről tűnik majd el, s feszes idomokra tehet szert. 

De miért nem indul be a fogyás, még ha odafigyel is a táplálkozásra? Számos tévhit elterjedt a témával kapcsolatban, és ki erre, ki arra a diétás módszerre esküszik. Ami azonban a legtöbbnél alappillér, az a szénhidrát fogyasztásának visszaszorítása, a rostban gazdag táplálkozás, valamint a sok folyadék, ami akár napi 5 litert is kitehet.

Ha mégsem érti, hogy minden igyekezete ellenére miért nem indul be a fogyás, érdemes elgondolkodnia azon, hogy esetleg hormonális megbetegedés húzódhat meg a háttérben. Az esetek nagy százalékában azonban pusztán arról van szó, hogy a kemény edzések és a táplálkozásra való szigorú odafigyelés helyett sokan inkább a komfortzónán belüli könnyed tornázgatás, és a cukros, lisztes falatok mellett döntenek.

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011