0

Mielőtt kutyát vásárolnál, olvasd el ezt az 5 tanácsot

Mielőtt kutyát vásárolnál, olvasd el ezt az 5 tanácsot

Komoly, nagy felelősséggel járó döntés egy kiskutya befogadása az otthonodba. Ne feledd, nem csak egy aranyos, izgő-mozgó plüssjátékot viszel haza, hanem egy élőlényt, amiről gondoskodnod kell. Hogy az új családtag megvásárlása és hazahozása ne okozzon gondot és csalódást, nem árt felkészülnöd előre. Az 5legfontosabb tudnivalót itt olvashatod.

1. Megbízható tenyésztőtől vásárolj!

Ha már tudod, milyen kutyát szeretnél, fordíts időt arra is, hogy a lehető legmegbízhatóbb helyről vedd meg! Hiteles forrásokból tájékozódj és kerüld a személytelen fórumokat, mert ott nem lehetsz biztos benne, hogy a tenyésztőt nem csak a saját érdekei vezérlik! A megbízható tenyésztő részletes információt tud adni a kutya származásáról, a kutyusnak pedig megvannak a szükséges oltásai és a törzskönyve. Beszéljetek telefonon is, így leszűrheted hogy szimpatikus-e. A megbeszélt feltételeket rögzítsétek írásban.

 

2. Kérdezz rá, hogy megvan-e már a kutya törzskönyve?

A törzskönyv igazolja azt, hogy az általad vásárolt kölyökkutya fajtatiszta. Egy tenyésztőnek magától értetődő, hogy a kiskutyához ad törzskönyet, aminek birtokában bármikor fordulhatsz hozzá segítségért. A törzskönyv hiányában azonban nem lehet visszakeresni, hogy kitől vetted a kutyát így senki sem fog tudni neked segíteni probléma esetén. Előfordulhat, hogy nem készül el a törzskönyv a kölykök 8 hetes korára. Ilyenkor kérj tájékoztatást a tenyésztőtől, hogy mikorra várható. Aki egyáltalán nem ad törzskönyvet, abban ne bízz meg!

 

3. Alaposan járj utána, hogy hogyan kell gondozni a választott kutyust

A kutya átvétele előtt győződj meg róla, hogy az állatorvos által ajánlott oltásokat a kutya a korának megfelelően megkapta. (Például 8 hetes korukra a kölyköknek két oltással kell rendelkezniük.) Ezenkívül egy megbízható tenyésztőtől származó, fajtatiszta kutyánál elvárható, hogy rendelkezzen mikrochippel is, és túl legyen egy féregtelenítésen. A táplálás is kiemelkedően fontos a kölykök életében, ezért érdeklődj, hogy a tenyésztőnél, hogy mi szükséges az adott fajta jóllétéhez!

 

4.A kutyát legkorábban 8 hetesen ajánlott hazavinni

A kutyust legkorábban csak 8-10 hetes korban ajánlott hazavinni, hiszen ekkora alakul ki az oltások adta megfelelő védettség. Beszélj meg akár több személyes találkozót a tenyésztővel, hogy többször is láthasd a kutyust, mielőtt megvennéd, vagy kérj folyamatosan friss fotókat a kölyökről. Átvételkor győződj meg róla, hogy a kutya rendelkezik minden szükséges dokumentummal és egészségügyi ellátással, amiben korábban megegyeztetek a tenyésztővel.

 

5. Tájékozódj a vásárlás módjáról

A wuuff.dog-on keresztül ma már online fizetésre is van lehetőséged, ahol biztonságosan egyenlítheted ki a kiskutya árát. Itt hitelkártyával vagy banki utalással tudsz fizetni, egyszerűen és kényelmesen, majd a vásárlás után értékelheted is a tenyésztőt. A Wuuff értékelések minden egyes esetben valós vásárláson alapulnak, az értékelések mennyisége és minősége pedig támpontot nyújthat a tenyésztő kiválasztásában. Így nem csak Te tudsz tájékozódni, de másnak is segíthetsz ennek a fontos és felelősségteljes döntésnek a meghozatalában.

Iktatva: Szórakozás - Játék

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011