1

Mi az az okostelefon, mit jelent a szó? Előnyei, hátrányai, összehasonlítás.

Mi az az okostelefon, mit jelent a szó? Előnyei, hátrányai, összehasonlítás.

A műszaki cikkek piacán évek óta az egyik legkeresettebb termék az okostelefon. Eltérőek az álláspontok azt illetően, mennyi az a tudás, amikortól kezdve már a fenti jelzővel illethetjük készülékünket. Széles körű felhasználási lehetőségeik és aktuális trendeknek való maximális megfelelésük okánál fogva a szolgáltatók legkeresettebb készülék típusai az utóbbi években. Nagy részükre elmondható, hogy a Symbian operációs rendszert használja alkalmazásai futtatásához. A műszaki cikk hagyományos beviteli eszköze az érintőképernyő, de egyes típusoknál gyakori a qwerty billentyűzet használata is.

A hagyományos telefonokhoz képest az okostelefonok klasszisokkal több funkcióval szolgálják kényelmünket. Az említésre sem méltó sms, mms és telefonálási funkciókon és az egyre magasabb pixelszámmal rendelkező fényképező és video rögzítésre alkalmas beépített kamera kínálta szórakozási lehetőségeken kívül olyan lehetőségekkel találjuk szembe magunkat, melyekhez korábban külön készülék megvásárlására volt szükség.

A megfelelő program okostelefonra való telepítésével többé már nem szükséges GPS készüléket vásárolnunk, hiszen telefonunk is hasonló megbízhatósággal navigál el a megadott helyre. A zenelejátszó készülékek is feleslegessé válnak, hiszen beépített, valamint bővíthető memóriájának köszönhetően kedvenc dallamaink, filmjeink megfelelő formátumba történő konvertált változatának tárolására és lejátszására is képes a telefon.

A kedvelt műszaki cikk a futtatható Office programoknak köszönhetően az irodai alkalmazások terén is sikerrel vizsgázott. E-mailjeink kezelése és az interneten való böngészési lehetőség csak tovább növeli a készülék iránt mutatkozó egyre nagyobb keresletet.

Iktatva: Elekronika

Egy hozzászólás "Mi az az okostelefon, mit jelent a szó? Előnyei, hátrányai, összehasonlítás."

 1. Bandi szerint:

  Kedves Elektronika

  Nem tudom, hogy mennyire ásott bele a témába, de aki egy kicsit is szakavatott, annak biztos égnek áll a haja ettől:
  “Nagy részükre elmondható, hogy a Symbian operációs rendszert használja alkalmazásai futtatásához.” + “2011. december 16”
  Pontos definíciót várna az ember egy nívós, szakavatott oldaltól… de önöktől ez is megteszi 🙂

  Üdv

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011