0

Menstruáció nyaralás alatt – önfeledt pihenés azokon a napokon is

Menstruáció nyaralás alatt – önfeledt pihenés azokon a napokon is

A nyaralás pontos szervezést és időzítést igényel, ám mivel a női szervezet működése nem mindig percre pontosan kiszámítható, és a szabadságra szánt időpontok is végesek, így könnyen lehet, éppen akkorra esik majd a nagy utazás, amikor hasi görcsök és fájdalmak várhatóak. Azonban a menstruáció nyaralás alatt mégsem kell, hogy megkeserítse a pihenésre szánt időt, különösen ha van lehetőség a menstruáció késleltetésére vagy elősegítésére.

A fájdalmakat nyilvánvalóan gyógyszerrel csillapíthatjuk a leggyorsabban. Ha van bevált természetes módszere a görcsoldásra, természetesen bevetheti azt, de ha biztos, és – hála a legújabb, speciálisan erre a célra kifejlesztett készítményeknek – akár néhány perc alatt elérkező enyhülésre vágyik, ezúttal érdemes félretennie a gyógyszerektől való ódzkodását, és a görcsoldók mellett dönteni.

Ha a menstruáció nyaralás alatt jön meg, a másik fontos kérdés, hogy mennyire használhatja ki a fürdőzés kínálta örömöket. A meleg gyógyvizekben való hosszas ücsörgés semmiképpen sem ajánlott, viszont az úszás akár még a görcsöket is enyhítheti. Természetesen javasolt a minél gyakoribb tamponcsere, és érdemes elkerülnie a zsúfolt medencéket. Helyettük válassza inkább a természetes vizeket!

Személyfüggő, kinél hány napig tart a vérzés, ám az első nap fájdalmai, és erős vérzése után szinte önfeledten élvezheti a pihenésre szánt időt akkor is, ha a mestruáció nyaralás alatt érkezik. Az új élmények, látnivalók valószínűleg egyébként is elterelik majd figyelmét az ilyenkor már megszokott fejfájásról, nyomottabb hangulatról.

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011