0

Megfázás elleni tippek

Megfázás elleni tippek

A novemberi ködös, hideg napok beköszöntével egyre többen jelennek meg a háziorvosi rendelőkben. Bár tény, hogy a szeptemberi-októberi hónapok eddig kegyesek voltak hozzánk időjárás téren, de a hideg már nem sokáig várat magára. Nem kell azonban, hogy ez szükségszerűen egyet jelentsen a felső-légúti megbetegedésekkel és a magas lázzal járó influenzával! A megfázás elleni tippek abban kívánnak segíteni Önnek, hogy immunrendszerét erősítve legyen az ellenálló a baktériumokkal, vírusokkal szemben.

A rendszeres testmozgás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, és nem csak a vonzó külső és az állóképesség növelése érdekében célszerű a mindennapokba beiktatni a sportot, hanem a betegségek megelőzéséért is. Napi minimum harminc perces mozgás is eredményeket képes produkálni, a terhelést pedig fokozatosan növelheti. A megfázás elleni tippek között szinte elsőként szerepel a szervezet ilyen irányú erősítése.

A friss levegőn való tartózkodás legalább olyan fontos, mint az elegendő mennyiségű alvás, vagy a stressz lehetőség szerinti kerülése. Mindemellett természetesen a változatos táplálkozás és a normál testsúly elérése, megtartása is kiemelt jelentőséggel bír.

Ahhoz, hogy a szervezetet ellássa a szükséges makro-, és mikrotápanyagokkal, a változatos, rostokban és vitaminokban gazdag étkezés elengedhetetlen. A megfázás elleni tippek gyakran említik ezen felül a szauna, a hidroterápia és a lábfürdő hatékonyságát, ha ideje engedi, szánjon időt wellness szolgáltatások igénybe vételére is!

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011