0

Könnyűszerkezetes házak építése – megéri?

Könnyűszerkezetes házak építése – megéri?

Hazánkban az építkezés területén még mindig az a gyakorlat, hogy maga a tervezés is akár több hónapot vesz igénybe, nem is beszélve a kivitelezésről, mely számos akadályba ütközhet, akár a rendelkezésre álló építőanyag hiány, akár a rosszul megválasztott szakemberek kapcsán. Több európai országban már évtizedek óta alkalmazzák sikeresen a könnyűszerkezetes házakat, az Egyesült Államokban pedig már sokkal régebbi múltra tekint vissza ez a típusú építkezés. Hazánkban még nem ennyire elterjedt, és sokan talán éppen ismeretlensége miatt ódzkodnak a könnyűszerkezetes házaktól.

Legszembetűnőbb előnye a hagyományos építkezésekkel szemben a rendkívül gyors kivitelezés. Kifejezetten erre specializálódott üzemekben készítik elő a felhasználandó elemeket, melyek megfelelő szakembergárdával gyorsan a helyükre illeszthetőek. Csuklósan egymáshoz illeszkedő vázszerkezetének köszönhetően a könnyűszerkezetes hát időtálló építmény, még a földrengések megpróbáltatásait is könnyedén viseli.

További előnye, hogy gyors a hőtároló képessége, és az évek során hihetetlen összegeket megtakaríthatunk a fűtési költségekkel. Míg egy hagyományosan épült ház felfűtése akár napokat vehet igénybe, a könnyűszerkezet anyagának köszönhetően gyorsan átmelegszik. Ez persze a nyári időszakokban nem feltétlenül pozitívum, viszont a téli hónapokban vastagabb pénztárca valószínűleg kárpótol ezért a csekélységért.

A szerkezeti elemek könnyű variálhatóságának köszönhetően nem okoz nehézséget egy-egy falrész áthelyezése, valamint az építkezési mód előnyös azok számára is, akik csupán otthonuk bővítésére szeretnének beruházni.

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011