0

Kétszemélyes sírkő: árak és egyéb hasznos tudnivalók

Kétszemélyes sírkő: árak és egyéb hasznos tudnivalók


Sírkőkészítés alkalmával gyakran szóba kerül a kétszemélyes sírkő megvalósítása. Nem csak a korábban már elhunyt szeretteink számára szeretnénk gondoskodni ilyen módon a méltó nyughelyről, hanem a téma kapcsán az előre gondolkodás is figyelmet érdemel. A mai kor embere igyekszik a halál témáját is racionalizálni, amennyire csak lehet. A saját részre történő sírhelyvásárlással megoldhatóvá válik, hogy a gyermekeknek, hozzátartozóknak aktuális helyzetben ezzel már ne kelljen foglalkozni.

Legyen akárhogy is, a cél minden esetben a megfizethetőség és az időtálló minőség kettőse. A Sírkő Készítés weboldalán egy helyen megtalálhat minden szükséges információt a kétszemélyes sírkövekről. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az érdeklődők gyakran kérdeznek arról, milyen alapanyagot javasol a szakember. A műkő kifejezetten kedvező ára miatt népszerű, ám annak rendszeres karbantartása mindenképpen figyelmet érdemel. Hajlamos a mohásodásra, így a tisztítás, vagy szükség esetén a kétévente történő impregnálás megoldást kínálhat a kialakult helyzetre. A könnyen megmunkálható alapanyag sokak körében kedvelt.

A mészkőből készült emlékhelyet elsősorban azok választják, akik valami különlegesre vágynak akár a forma, akár a stílus tekintetében, de még mindig az elérhető árkategóriában maradnának. A mohával borított síroknak is megvan a maga szépsége, s ezt a mészkőtől biztosan megkaphatjuk. A márvány letisztult szépsége egészen más színvonalat képvisel, viszont könnyű sérülékenységéből adódóan főként belső terekbe, kriptákba javasolt használata, persze kültéri alkalmazása sem kizárt. Ellenben a gránittal, ami keménysége miatt kifejezetten jól ellenáll az időjárás hatásainak. A vulkáni eredetű kőzet kétségkívül a legjobb döntés, ugyanis rendkívül változatos színekben elérhető, strapabíró, és tisztítása is megoldható egyszerűen.

Amennyiben kopott, szennyeződött kétszemélyes sírkövet szeretne újszerű állapotában viszontlátni, akkor a szakember által végzett felújítás lehet a jó döntés. Ez mérettől függetlenül elvégezhető az öregebb műkő sírokon, melyek hajlamosak a sötétedésre és a mohásodásra. A gránit és a márvány nem igényelnek különösebb karbantartást, hiszen alapanyagukból adódóan évtizedekig kiváló minőségben maradnak. Az ideális sírkő kiválasztásakor mindig vegyük figyelembe az alapanyag minőségét és időtállóságát.Iktatva: Otthon

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011