0

Kazán javítás vagy inkább új készülék vásárlás?

Kazán javítás vagy inkább új készülék vásárlás?

A tavasztól őszig terjedő időszak a lakásfelújítás időszaka. Legyen szó szobafestésről, burkolásról, vagy éppen kazáncseréről, a fűtésszezon lecsengésével egyre többen érdeklődnek az efféle szakmunkák és készülékek iránt. De valóban szükség van a kazán cseréjére, vagy elegendő lenne a javítás is? Először nyilvánvalóan érdemes kikérni szakember véleményét, de ha a várható költségek túl magasak, mindenképpen javasoltabb inkább a csere. Van olyan gázkazán, ami állami támogatással vásárolható meg, ennek részleteiről is érdemes tájékozódnia.

Kétségtelen, hogy a kazánok beszerelésük időpontjában még tökéletesen üzemelhettek, de az évek elteltével, a folyamatos használattal természetesen hatékonyságuk és hibátlan működésük is csorbát szenvedhetett. Amennyiben korszerű megoldás érdekli, a kondenzációs kazánok választékában érdemes keresgélnie.

A környezettudatosság, és természetesen az energiatakarékosság napjainkban egyre nagyobb szerephez jut. Kondenzációs kazán választásával plusz tíz százalékos energiatöbbletet érhet el a fűtés, és a melegvíz előállítás terén. Ez pedig lássuk be, egyáltalán nem elhanyagolható szempont havi kiadásaink mértékét figyelembe véve.

Mint sok más készülék esetében, ahol meghibásodás lép fel, bizony célszerű átgondolni, hogy a költséges javíttatás helyett némi többletkiadással inkább egy vadonatúj darab mellett tegyük le voksunkat. Hála a széles piaci kínálatnak, valamint az egyre korszerűbb technológiai megoldásoknak, biztos lehet abban, hogy talál majd olyan készüléket, mely megfelel majd ár szempontjából is az Ön igényeinek is.

Iktatva: Építkezés

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011