0

Kárpitozás házilag

Kárpitozás házilag

Mindannyian ismerjük az érzést, amikor a nappaliba érve az egykor csodaszép ülőgarnitúra már inkább kopott és lelakott érzést kelt. Az új bútorokat sajnos nem mindig engedhetjük meg magunknak, ám egy kis kreativitással, némi hozzáértéssel és a szükséges eszközökkel akár saját kezűleg is felújíthatjuk bútorainkat.

A kárpitozás házilag is kivitelezhető, nem szükséges hozzá mindenképpen szakembert hívni, s így sok pénzt megspórolhatunk, nem is beszélve arról, hogy a jól végzett munka gyümölcsét azután hosszú távon élvezhetjük, s elbüszkélkedhetünk vele ismerőseinknek, családtagjainknak. Tény viszont, hogy ha teljesen kezdő, először valamilyen kisebb bútordarabon, mondjuk egy széken kísérletezzen, s csak azután vágjon neki a kanapénak, ha már van némi gyakorlata.

Ha a kárpitozás házilag történik, talán a legkönnyebb része a régi, kopott kárpit eltávolítása. Viszonylag gyorsan is megy, ám a munka java része csak ezután kezdődik. Kalapács, olló minden háztartásban található, az új kárpit, a hozzá szükséges erős fonalak, egyéb kiegészítők és apró szerszámok pedig bármelyik kárpitos segédeszköz üzletben beszerezhetőek.

Figyeljen arra is, hogy a kárpit alatt a bútor esetleg sérült lehet. Ehhez a megfelelő szivacsok és tömítőanyagok beszerezhetőek, és az ép részeket követve viszonylag egyszerűen orvosolható a probléma. Ha érez magában kreativitást és szívesen munkálkodna otthona szebbé tételén, akkor a kárpitozás házilag is hozhat olyan végeredményt, melyet a szakember csak komoly összegek árán valósítana meg.

Iktatva: Otthon

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011