0

Karácsonyi dekoráció – ünnep otthonunk falai közt

Karácsonyi dekoráció – ünnep otthonunk falai közt

Bár még csak november közepe van, de a bevásárló központokban már most kezdődik a karácsonyi őrület. Ilyenkor akarva-akaratlanul is eszünkbe jut, hogy bizony közeledünk az év végéhez, s az adventi időszak már nincs is olyan messze. Ilyenkor nem csak az ünnep közeledtének várakozással teli hetei veszik kezdetüket, hanem otthonunk karácsonyi dekoráció segítségével való szebbé, melegebbé, ünnepibbé tétele.

Az áruházak lakásdíszek sokaságát kínálják mindazok számára, akik fontosnak tartják, hogy a lelki várakozásnak lakásuk falain belül is hangot adjanak valamiképpen. Ha azonban nem tud több ezer forintot rászánni erre, némi kézügyességgel maga is elkészíthet olyan apró díszeket, amelyek a karácsonyi dekoráció részeivé válnak majd. Az év során összegyűlt parafadugókból remek koszorú készíthető, de a karácsonyfa gömbdíszei is pazarul mutatnak a lakás némely pontján, megfelelő kombinációban, karácsonyi dekoráció gyanánt felakasztva. Ezt az ablakokon is használhatjuk, vagy akár egy szép üvegtálba is helyezhetjük őket.

A mécsestartó egyedivé varázsolható, ha egy nagyobb tálba állítjuk, és környezetét például kávészemekkel szórjuk tele. A drága ablakdíszek helyett hóspray-vel igazi csodák alkothatóak, de az iskolás évekből emlékezetes papírból készített hópelyhek is reneszánszukat élik.

A legfontosabb azonban az, hogy az ajándékozáshoz hasonlóan ne vesszünk el a karácsonyi dekoráció esetében sem a méregdrága holmik kínálatában, hiszen ha hiányzik egy otthonból a melegség – melyet pont a személyes dísztárgyakkal is megvalósíthatunk – akkor hiába a legdrágább dekorációs elem is.

Iktatva: Otthon

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011